Den Haag maakt zich op voor TodaysArt 2012

SusanneW | 13 september 2012
headlines


Op 21 en 22 september kun je in onze hofstad weer genieten van vooruitstrevende muziek, interactieve kunst, multimediale technologie, dans en films.
 

Ben je net zo gaar van al dat verkiezingsgeweld in Den Haag als wij? Gelukkig is er eind september ook weer veel moois in die stad te beleven, op TodaysArt 2012.
 
Het muziekprogramma ziet er dit jaar opnieuw prima uit, met onder meer de melodische synths en diepe subbassen van Ikonika (Hyperdub, Planet Mu, Warp), de dromerige jazzy electronica van Ghostly-talent Shigeto en een set van de Duitse dj/producer Phon.o (bekend van zijn samenwerking met o.a. Apparat en Modeselektor en zijn residentie in de Berlijnse club WMF). Verder gaat Pantha du Prince de muzikale ‘strijd’ aan met een carillon en duikt Kompakt-oprichter Wolfgang Voigt samen met Jorg Burger de diepe minimal in, onder hun nieuwe alias ‘Mohn’.
 
Liefhebbers van dans komen aan hun trekken met de première van ‘Seventh Sense’ van het Taiwanese Anarchy Dance Theatre, dat zich volledig afspeelt in een interactieve digitale omgeving. En in samenwerking met Nippon Television Europe krijgt Japan ruim baan op deze editie. Zo komt de Japanse kunstenaar Ei Wada bijvoorbeeld laten zien hoe je beats maakt op oude tv’s en hoe je een liveset met oude taperecorders kunt doen.
 

Kortom, wil je een weekend ogen en oren te kort komen, dan is Den Haag op 21 en 22 september da place to be. Oh ja, en vergeet niet je overtollige meubilair en ander grofvuil in te leveren voor ‘The Vortex’. Met dit kunstwerk zal het Duitse kunstenaarscollectief Raumlaborberlin de komende dagen een statement tegen de bezuinigingen op de kunst- en cultuursector bouwen op het Spuiplein.
 
TodaysArt 2012

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws