Junkie XL op ADE

frank | 5 oktober 2012
headlinesVRIJ – het vrijdagmiddag feest voor jong creatief Amsterdam – heeft op 19 oktober in het kader van het Amsterdam Dance Event een zeer bijzondere editie in het Concertgebouw met als headliner Junkie XL, die er zijn albumrelease viert.
 
Het jaarlijkse Amsterdam Dance Event is internationaal het belangrijkste elektronische muziekplatform en clubfestival van dit moment. De organisatie van VRIJ pakt hierin groots uit in misschien wel de mooiste concertzaal ter wereld. Naast een geweldig internationaal muzikaal programma met Junkie XL, Pretty Lights , Yonderboi  en Eelke Kleijn , is er veel creativiteit te vinden in alle hoeken van het Concertgebouw.
 
Tom Holkenborg (Junkie XL) treedt niet vaak meer live op, maar tijdens VRIJ ADE geeft hij een speciale show ter viering van zijn nieuwe album 'Synthesized'. 'Synthesized' valt voor Holkenborg in een breed scala van muzikale producties. Zo tekende hij onlangs nog voor de muziek bij de kaskraker 'Dark Knight Rises', produceert hij muziek bij videogames en maakt hij remixen voor artiesten als Coldplay en Madonna.
 
Pretty Lights aka Derek Vincent Smith is 'big in the USA' met optredens op toonaangevende festivals als Bonnaroo, Rothbury en Electric Daisy Carnaval. De 'Electro Hip-Hop Soul' van Pretty Lights is een combinatie van glitchy hip-hop beats, zoemende synth lijnen, en vintage funk en soul samples.
 
Het Hongaarse loungewonder Yonderboi brak door met het album Shallow and Profound, een mengeling van downtempo, triphop, lounge tot barjazz uit de jaren '60 en bewerkingen van muziek van The Doors en Herbie Hancock.
 
Nederlands trots Eelke Kleijn sluit de muzikale reis in de Concertzaal af met een live tech house set.
 
Op het zelfde moment staan, in de mooiste undergound locatie ter wereld, de Koorzaal (kelder) van het Concertgebouw, diverse Amsterdamse kwaliteits DJs garant voor een intiem Amsterdams feestje.
 
De succes area van VRIJ  festival, Tandje Erop, is terug in de mooiste undergound locatie ter wereld, de Koorzaal (kelder) van het Concertgebouw. Diverse Amsterdamse kwaliteits DJs maken Tandje Erop tot een intiem Amsterdams knalfeestje binnen VRIJ. En op een geheime plek ergens verstopt in het pand kan je ook genieten van een 4-uursset van 2 Man 1 Paardenkop, hét DJ trio wat o.a. VRIJ festival, Bungalup en Awakefest al onveilig maakte!

Presale ticket: 27,50 euro via www.vrij.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws