Herfstdrift

Jesse | 27 september 2012
headlines

Met Herfstdrift wordt op zaterdag 24 november de toon gezet in het verse 11e levensjaar van Drift.

Na het succes van vorig jaar keert Herfstdrift terug naar het inspirerende Vasim terrein in Nijmegen waar ruimte is voor maximaal 1300 bezoekers. Verdeeld over twee overdekte podia staat er een uitgesproken en avontuurlijk muzikaal programma waarbij de randjes van dansbare hedendaagse techno- en elektronica worden verkend.

Planetarry Assault Systems

De Vasim staat in het teken van actuele eigenzinnige techno met live performances van Planetarry Assault Systems (Luke Slater), Orgue Electronique en een dj set van de uit London afkomstige Blawan. Blawan behoort met zijn op uk bass georeinteerde techno sound tot 1 van de grote doorbraken van 2012. Een andere bijzonderheid is de show van Donato Dozzy & Neel als Voices From The Lake. Met het gelijknamige album waren zij verantwoordelijk voor één van de sterkste techno-albums van het afgelopen jaar. Het Nijmeegse Eshu brengt een fris eigentijds techno geluid.

De Drôhme is een indrukwekkende tent constructie vergelijkbaar met een reusachtige discobol. De programmering in deze tent bestaat uit een brede uitgebalanceerde mix van electronica, jazz, funk en afrobeat. Een absolute hoofdrol is weg gelegd voor de Haagse I-F met een drie uur durende dj set. Als begenadigd dj en als oprichter van Intergallactic FM en Vieuwlexx verkreeg I-F een internationale cult status. Overige muziek is er o.a van Eagleman, Juxtapose. Om klokslag 12 wordt het festival voortgezet op Nachtdrift dat vlak naast de Vasim plaats vindt. In de imposante ambiance van skatehal Waalhalla zorgt techno pionier Luke Slater voor een gepast slotakkoord.

De kaartverkoop voor Herfstdrift en Nachtdrift start op dinsdag 2 oktober om 12 uur. Een combi ticket kost 36 euro en een losse ticket voor het festival kost 26 euro.

Meer info ook op www.driftfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws