Disco Biscuits x Bangers & Mash

Jesse | 4 oktober 2012
headlines

Op 12 oktober komen Disco Biscuits en Bangers & Mash samen in Haarlem. De combi levert een knallende line-up op en laat zien hoe diverse elektronische subgenres samen komen.

House, electro, techno, garage, UK funky, moombahton, trap en dubstep zitten allemaal in de cocktail, waarbij energie de smaakmaker is. Deze avond hosten allebei de organisaties een zaal en ligt de muziek in elkaars verlengde. Met Baskerville als host van Disco Biscuits is electro een belangrijk element geweest, maar ook hun sound is blijven evolueren richting house en techno. De Haarlemse helden hebben met hun deal bij Boyz Noize's BNR Trax de volgende stap gezet richting volledige wereld overheersing. Voor deze editie nodigen ze in de grote zaal Drop The Lime, Boemklatsch EQ en French Fries uit.

drop the lime

Drop The Lime verlegt grenzen door zijn electro, trap en broken beats te combineren met de oude sound van soul en rockabilly. Niet alleen het slicke kapsel van de Amerikaanse dj is in die stijl, zijn tracks hebben ook echt die elementen. 'DJ's are the new rockstars', schreef Rolling Stone Magazine al in 2010; een quote die Drop The Lime duidelijk op het lijf is geschreven.

De kleine zaal is het domein van het Bangers & Mash, deze crew verspreid al bijna een jaar hun liefde voor house, garage, hiphop en UK bass door middel van feesten door het hele land. Voor deze avond halen ze twee headliners uit de UK die allebei hun debuut maken op een Nederlands podium. Vanuit Leeds zijn daar Mak & Pasteman, die laatste jaren hun aanzien hebben in de lokale clubscene hebben verdiend met dikke releases. Shadow Child bezit exact de kenmerkende formule als het om Engelse house gaat: rollende beats met stevige basslines terwijl het geheel toch melodieus blijft. Amsterdams supertalent Presk wordt gezien als één van friste nieuwe producers uit onze hoofdstad. Naast Bangers & Mash is het duo ook resident bij Cable, de vaste UK-georiënteerde donderdagavond in Amsterdam en zijn ze door het hele land in de dj booth te vinden.

Check ook www.patronaat.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws