De Nachtkerk ontvangt Aeroplane

frank | 14 november 2012
headlinesIn De Kerk van Hotel Arena in Amsterdam Oost zal vanaf 1 december een nieuwe boodschap worden gepredikt: De boodschap van De Nachtkerk. Met een geloof waar kunst, beleving en hoogstaande elektronische muziek de speerpunten zijn komen nachtkerk volgelingen elke eerste zaterdag van de maand samen. Zaterdag 1 december 2012 is de datum van de eerste dienst, alwaar De Nachtkerk een aantal zeer weledele grootachtbaarheden zal ontvangen, welke een ieder onze boodschap op niet mis te verstane wijze zullen verkondigen.
 
De Nachtkerk is zeer verheugd om nu-disco koning Aeroplane te verwelkomen in De Kerk. Deze eigenzinnige Waalse DJ en producer weet al jaren wereldwijd de harten te veroveren van menig volgeling van smaakvolle elektronische muziek. Het alom geprezen album 'We Can't Fly' deed de wereld niet alleen kennis maken met zijn unieke eigen geluid maar ook met remixwerk voor o.a. Friendly Fires, Grace Jones en Kimbra. Voorwar niet de minsten. Hierdoor geniet Aeroplane inmiddels wereldwijde erkenning als de ultieme boodschapper van future house, nu-disco en balaerica. Tijdens de dienst op 1 december mag van Aeroplane een twee uur durende inspiratievolle boodschap verwacht worden.Naast Aeroplane ontvangt De Nachtkerk nog twee zeer verdienstelijke boodschappers in de kerkzaal.
 
De heren van Homework mogen zich met hun authentieke house geluid inmiddels ook verheugen op een gestaag groeiende wereldwijde populariteit. In hun eigen Amsterdam slagen ze er immer in om de boel op eigen wijze te op z’n kop te zetten. Redenen te over voor Eerwaarde Nachtpriester om Zip en Tom Waist hoogst persoonlijk uit te nodigen voor de openingsdienst van De Nachtkerk.
 
Daarnaast dan nog de man die dit jaar hoge ogen gooide in de wereld van nu-disco, synth-pop en future-house en als inmiddels gelauwerd nieuwkomer door de groten der aarde in de gaten wordt gehouden. Na enkele succesvolle nu-disco-style releases mag hij inmiddels The Magician, Drop Out Orchestra, Plastic Plates en Aeroplane tot zijn absolute fans rekenen. De Nachtkerk presenteert dan ook met gepaste trots; NSFW. Eerwaarde Nachtpriester verwacht na 1 december een groeiend aantal volgelingen voor dit talent.

Maar er is meer! In de kapel van De Kerk wordt er op deze avond een meer dan spectaculaire Disco Bingo georganiseerd onder leiding van DJ's Bob Wisman & Flexmeister F. Voor de mensen met veel te veel verstand van discutabele disco, funk, klassiekers, al dan niet in combinatie met een natuurlijke aanleg voor uit de maat dansen en veel gekkigheid zou dit wel eens een zeer succesvolle avond kunnen worden, want er zijn, jawel, prachtige prijzen te winnen!

De Kerk van Hotel Arena
De Kerk aan de ‘s-Gravesandestraat 51 in Amsterdam Oost, voorheen bekend als de club van Hotel Arena, ondergaat op dit moment een grondige renovatie. De akoestiek is volledig aangepakt, het geluidssysteem is vervangen en de setting is een stuk intiemer dan voorheen. De ambities van ‘De Kerk‘ zijn groot en zij gaat met een geheel nieuwe en passende programmering vol vertrouwen het jaar 2013 in teneinde zich te profileren als één van de nieuwe top venues van Amsterdam.

De Nachtkerk geloofde meteen in deze vernieuwing en zal in De Kerk zorg dragen voor future-house-nu-disco-cosmic-tropical-deep-house vertier en dit waar nodig opfleuren met rariteiten en andere fratsen. Hokjesgeest is bij De Nachtkerk uit den boze. Aeroplane wist dit onlangs op treffende wijze te kenschetsen met de opmerking: ”Genres are for journalists”. De Nachtkerk roept daarom alle volgelingen van hoogstaande elektronische muziek op om samen te komen op 1 december in De Kerk.
 
De Nachtkerk is content met haar vroege gelovers, want de speciale Early Believer tickets waren er al binnen een paar dagen uit.
Believer tickets zijn te krijgen voor EUR 12,- via www.denachtkerk.nl 
Aan de deur gaat er € 15,- in de collectezak.
www.facebook.com/denachtkerk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws