Miss Monica stopt; haar uitleg

marcel | 16 november 2012
headlines
In het weekend van 12 en 13 januari 2013 geeft Miss Monica haar laatste optredens in Rotterdam. Op 12 januari treedt zij op bij 30LOVE in The Thalia Lounge en op 13 januari draait ze een 5 uur durende set in De Tuin. Daarmee komt een einde aan twintig jaar dj Miss Monica.

 
In 2011 bezoekt Monica Berlijn, waarbij het bezoek aan club Berghain een enorme impact heeft. Hierdoor vindt Monica haar optredens en het uitgaan in Nederland niet meer inspirerend. Ze heeft moeite met de verloedering en verandering van de scène in Nederland. “Het is niet meer all about the Music”, aldus Monica in een persbericht. “Tegenwoordig is de scène een schaakbord, waarbij het uitspelen van de pionnen belangrijker is dan de muziek.”
 
Twintig jaar Miss Monica
Miss Monica is als dj actief sinds de kraamdagen van de dance. In 1993 begint zij als één van de vaste dj’s in house-instituut Nighttown aan de Rotterdamse Westkruiskade. Ook is zij een graag geziene gast in de Amsterdamse clubs als RoXY en iT. Met 225 optredens in het jaar 1997 behoort Monica tot 1 van de meest gevraagde dj’s van ons land.


 
Tussen 1998 en 2003 is zij afwezig in de clubs door een chronisch vermoeidheidssyndroom, waarvan zij in 2003 volledig wonderbaarlijk geneest. Met haar landelijke comeback tour in 2004, wordt zij uitgenodigd in alle belangrijke clubs en vele festivals, altijd in bomvolle zalen.
Eind 2003 krijgt zij de BG Lucky Strike aanmoedigings-award voor haar comeback en in maart 2004 ontvangt ze de Gouden Kabouter Award als ‘Hero of the Year’ voor haar terugkeer in de dancescene.
 
Vanaf 2006 is Miss Monica’s zielenkindje haar eigen clubnight/concept ‘Absolutely Stereo’, waarin zij jarenlang heeft laten horen wat housemuziek voor haar betekent, samen met vocaliste MC Miss Bunty en later ook violiste Anastasija.
 
Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Miss Monica blikt dankbaar terug op een mooie carrière, waarvan zij ontzettend heeft genoten. De Rotterdamse richt zich nu op haar praktijk voor Natuurgeneeskunde, waarbij zij mensen behandelt met bio-energetische geneeskunde. Haar liefde voor elektronische muziek blijft zij koesteren.

Miss Monica

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws