Basic Grooves

Jesse | 27 november 2012
headlines

Basic Grooves gaat door! 1 december is er weer een nieuwe editie, met een levende legende uit Berlijn; Heiko Laux.

Met zijn fantastische optreden in 2010 nog vers in het geheugen, leek het weer eens hoogste tijd om deze Tresor resident langs te laten komen voor een inmiddels traditionele drie uurs set. Zijn eerste album, Liquidism, werd uitgebracht in 1998 en is tot op de dag van vandaag een zeer gewild item. Het was slechts het begin, want maar liefst vijf albums volgden. De verhuizing naar Berlijn in 1999 opende een nieuw hoofdstuk voor zowel Heiko Laux als zijn label Kanzlerarmt. Voor Heiko betekende het zijn introductie tot de Tresor, de club die toen al wereldwijd een enorme reputatie had opgebouwd.

Door de jaren heen heeft zijn sound hem naar alle hoeken van de wereld gebracht, maar ook in Nederland is hij een graag geziene gast, met meerdere optredens op Awakenings, Extrema, Rockit en Free Your Mind. Op zaterdag 1 december staat hij dus op Basic Grooves in poppodium Atak in Enschede.

De opening zal bestaan uit een b2b set van Bas Amro en Rotterdam's veelbelovende D-Ribeiro. D-Ribeiro heeft het afgelopen jaar een enorme groei doormaakt, mede mogelijk gemaakt door de steun van Benny Rodrigues en Michel de Hey. Verder zal de foyer gevuld worden met de muziek van DubbelzoDwars, een Enschedees initiatief dat ruimte biedt aan in principe alle vormen van creatieve uitingen. 1 december zullen ze komen met een breed variërende crew, bestaande uit Y.B., Vanz en Onbeperkt Housebaar. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12 euro aan de deur.

Meer info op www.atak.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws