Fever X Audio Culture

Jesse | 4 december 2012
headlines

Op zaterdag 8 december is het drum & bass event Fever terug. In de grote zaal van het Paard van Troje staan de beste dj's/producers van de soulful drum & bass op het podium.

Calibre, Marcus Intalex, MC DRS en ook de Haagse producer Lenzman brengen dit drum & bass subgenre terug in het Nederlandse clubcircuit. Deze editie is in samenwerking met het toonaangevende Amsterdamse label Audio Culture die de tweede zaal host. Sinds 2005 staat het door DJ Scarr, Dan Stezo en Lenzman opgerichte event Fever binnen de Nederlandse drum & bass scene bekend als het toonaangevende event voor de soulful kant van het het genre. Na een tijd van afwezigheid in het Nederlandse clubcircuit is Fever op zaterdag 8 december terug.

Marcus Intalex

Audio Culture verzorgt voor deze samenwerking de kleine zaal van het Paard van Troje. Speciale gast is Engelsman Trevino, die met releases op onder meer 3024, Apple Pips en Hotflush de toon zet met zijn innoverende house en techno. Audio Culture zelf timmert ook flink aan de weg met hun vooruitziende visie binnen de huidige elektronische muziek scene. Het eigen Audio Culture label van dit Amsterdamse collectief, bracht het afgelopen jaar tracks uit van onder meer Hackman, Tessela en de Nederlandse Grote Prijs winnaar Presk.

Hoewel uit de UK afkomstige elektronische muziek onder het mom van ‘Bass Music’ tegenwoordig op veel aandacht en populariteit mag rekenen, is drum & bass hiervan ongetwijfeld het genre met de langste levensduur. Vanaf de hoogtij 'Jungle' dagen begin jaren '90 tot nu laat het genre een enorme diversiteit zien. Fever x Audio Culture brengt verschillende genres samen, die niet overlappen en de niche van de elektronische dansmuziek vertegenwoordigen.

Check ook www.paard.nl.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws