Mysteryland naar twee dagen

Jesse | 6 december 2012
headlines

Mysteryland gaat de stap maken naar een tweedaags festival. Het event staat volgend jaar gepland voor 23 en 24 augustus.

Voor de editie van 2013 gaat het festival nog niet voor alle bezoekers twee dagen duren: alleen de 5.000 kampeerders op de nog aan te leggen camping in de Plesmanhoek kunnen al op vrijdag 23 augustus terecht. Vanaf 2014 wil Mysteryland een voor iedereen toegankelijk tweedaags festival worden.



Mysteryland wordt al jaren georganiseerd in het Haarlemmermeerse bos en is met 60.000 bezoekers een van de grootste eendaagse evenementen van Nederland. Veel festivals hebben mede door de crisis te kampen met een teruglopende belangstelling en organisator ID&T wil dat voorkomen door van Mysteryland een weekeindje uit te maken. De gemeente en het recreatieschap Spaarnwoude willen daaraan meewerken, zo hebben ze besloten. Het past mooi in het streven van de gemeente zichzelf op de kaart te zetten en het recreatieschap kan het extra geld meer dan goed gebruiken.

In het aangrenzende dorp Vijfhuizen zijn de nodige klachten over overlast door het festival, maar volgens de gemeente blijft dat ook het komende jaar binnen de perken. Net als op zaterdag eindigt het programma om elf uur 's avonds. Voor veel extra verkeersdrukte zal de camping al evenmin zorgen, zeker in vergelijking met de zaterdag wanneer er veel meer bezoekers komen. De camping zal met 2,5 hectare maar een deel van de Plesmanhoek in beslag nemen. De camping kan voor en na Mysteryland voor andere dingen worden gebruikt, zoals kampeeruitjes van scholen.

Bron: Haarlems Dagblad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws