X-Mass Eve

frank | 14 december 2012
headlinesVoor het eerst sinds 2008 kan er met kerst weer worden gedanst in de Lichtfabriek. Organisator Michel Becks heeft het voor elkaar gebokst om een Haarlemse traditie nieuw leven in te bazen. In de Lichtfabriek staan op kerstavond Arjuna Schiks, Alexander Koning, Michel Becks, Marnix, DJ WB, Tino Schuyt, Roy da Costa, Buddy Suwijn, Tino & Charles en 2 Man en 1 Paardenkop achter de draaitafels.

 
In de afgelopen jaren was het feest uitgeweken naar het Patronaat. In verband met een gebrekkige isolatie konden er in de Lichtfabriek geen dansfeesten meer worden gegeven. Inmiddels is dat probleem verholpen en keert het evenement terug op de plaats waar het allemaal begon.
 
Michel Becks: "De Lichtfabriek heeft van zichzelf al zoveel sfeer, daar kan geen andere zaal in Haarlem tegenop. De problemen met het geluid zijn gelukkig bijna verholpen. We geven dit feest sinds 2002 en ik ben dan ook erg blij dat we terugkunnen naar onze oude stek."
 
Met Arjuna Schiks en Marnix heeft X-Mass Eve twee kopstukken uit de Amsterdamse dance weten te boeken. Bijzonder gaat vooral het optreden van Marnix worden. Niet alleen draait de oprichter van Loveland een vinylset, ook neemt hij een Roland TB 909 mee, de meest legendarische van alle drumcomputers. Hiermee zal hij live jammen tijdens zijn dj set.
 
Nieuw talent
De organisatoren vinden het belangrijk dat ook jong talent een kans krijgt. Daarom hebben zij in de maanden voorafgaand aan het feest een wedstrijd uitgeschreven waarbij beginnende, maar getalenteerde dj’s via Facebook mee konden dingen naar een plek op de line-up. De winnaars van deze contest zijn Roy da Costa en Buddy Suwijn. Zij zullen met een uitgekiende mix van house en techno de zaal opwarmen.
 
De overige dj’s zijn allemaal afkomstig uit de steeds verder opbloeiende Haarlemse scene. Vooral met het duo 2 Man en 1 Paardenkop gaat het hard. Eerder dit jaar stonden ze al in het Olympisch Stadion als onderdeel van het VRIJfestival en tijdens het ADE stonden ze, samen met Junkie XL, in het concertgebouw.
 
De kaartprijs voor dit feest is bewust laag gehouden. In de voorverkoop kost een kaart slechts €10. 
 
X-Mass Eve
Maandag 24 december (kerstavond)
Lichtfabriek | Minckelersweg 2 | Haarlem
Kaarten €10 vvk / €14 add
Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws