Tien jaar Rauw

Jesse | 25 december 2012
headlines

Rauw gaat groots vlaggen in 2013, de befaamde electro-acid-house-techno clubavond met ballen bestaat 10 jaar! Het hele jaar staat in het teken van de 10 jaar die Rauw er op heeft zitten.

De kick-off van het feestjaar 2013 is in het tweede weekend van januari, op de thuisbases in TrouwAmsterdam in Amsterdam en Tivoli in Utrecht. Rauw is ooit begonnen als obscuur clubavondje die alle normen en waarden van het uitgaan in 2003 omver schopte en groeide via club 11 uit tot een succesvolle monsternacht in de Melkweg en Tivoli. Rauw heeft daarna de koers iets gewijzigd, is in Amsterdam verhuisd naar TrouwAmsterdam, houdt nog altijd Tivoli als thuisbasis en loopt anno 2013 springlevend over van enthousiasme.

In tijden dat de dance-markt (de naam zegt het al) zegeviert met dj's die op play drukken, wat met hun armen in de lucht staan te zwaaien en grote shows neerzetten waar alles van te voren is ingestudeerd, gaat Rauw totaal de andere kant op. Rauw heeft de oude waarden weer flink opgepoetst en aangepast aan 2013: Rauw gaat er eigenwijs en tegendraads 100% tegenaan met minimale maar doeltreffende middelen.

Maar eerst het grandioze openingsweekend, dat plaats vindt op 11 en 12 januari 2013. Op beide nachten staan naast opperstalmeester Joost van Bellen twee Parijse dj's en producers van formaat. Zowel Surkin als Para One zullen gegarandeerd de dansvloeren binnenstebuiten trekken. De twee Franse sterren van het Marble-label bewezen hun vakmanschap al op sublieme wijze op Valtifest, Solar en het ADE. Maar nu dus gewoon in de club met speciale sets vanwege het 10 jarig bestaan. De beeldexplosies komen natuurlijk van de Berlijns-Nederlandse VJ J-Pech.

In Amsterdam gaat als tweede zaal de Verdieping open met Rauw classix; van electroclash en mash-ups tot fidgethouse, snoeiharde herrie en Rauw-mega-hits. Uit Gent komen daarvoor de Glimmers over, aangevuld door de DiscTwins en een uurtje vintage Joost van Bellen. De Rauw classix-nacht zal later in 2013 ook in Tivoli meedogenloos gaan huishouden.

Voor meer info check je www.rauwblog.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws