DGTL

Jesse | 17 januari 2013
headlines

Pleinvrees en STRAF_WERK slaan 30 maart opnieuw de handen inéén voor Amsterdam's next best thing: DGTL. Een nieuwe festivalformule op de NDSM-werf in Amsterdam.

Iedereen die in de verste verte iets te maken wil hebben met elektronische muziek, is van harte welkom bij de opening van het festivalseizoen tijdens het paasweekeinde. GTL is daarmee het eerste outdoor dancefestival van Nederland, op zaterdag 30 maart. Voor de bezoekers wiens tere huidje de felle lentezon nog niet aankan, heeft DGTL verschillende overdekte podia waar men heerlijk in de schaduw kan vertoeven met als bijkomend voordeel dat je ook nog kan luisteren naar kwaliteitsmuziek op de achtergrond.

oliver koletzki

De eerste editie vindt plaats op de NDSM-werf aan het Amsterdamse IJ. Het authentieke rauwe industriële haventerrein past precies bij de filosofie van DGTL. Rauw, puur, eenvoud. Vernieuwende kwaliteitshouse uit meerdere stromingen komen onverwacht samen op één festival. Zo complex multiplex is simpel nooit geweest.

DGTL, als keurmerk en kiesmeester van vooruitstrevende house, schotelt een mix aan stijlen en artiesten voor. Opkomend talent en gevestigde orde van zowel internationale als Nederlandse bodem. Warme deephouse van Oliver Koletzki (DE), Oliver Schories (DE) en Finnebassen (NO), UK-sounds van Joy Orbison (UK) en Huxley (UK) en de meer experimentele melodieën van DJ Koze (DE), Arjuna Schiks (NL) en Steffen Benneman (DE), de voorman van Nachtdigital. Kaarten kosten 39,50 euro in de voorverkoop en 44,50 aan de deur. Hieronder de line-up.

John Talabot
DJ Koze

Oliver Koletzki
Hot Since 82
Finnebassen
Arjuna Schiks
Huxley
Infinity Ink.
Adana Twins
Monkey Safari
Oliver Schories
Joy Orbison
Dusky
Dekmantel Soundsystem
HNQO
Steffen Bennemann
Fur Coat
Einmusik
Damian Lazarus
Agoria
Boris Brejcha

Check ook www.dgtl.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws