Platencollectie J Dilla op eBay

SusanneW | 24 januari 2013
headlines


Moeder Yancey, die het beheer heeft over de muziekcollectie van haar overleden zoon J Dilla, gaat in de komende weken delen van die collectie verkopen via de veilingsite.
 

De verzameling platen, cassettes, proefdrukken, originele mastertapes en kladblokjes van hiphopgrootheid Dilla (a.k.a. James Dewitt Yancey) was jaren kwijt. De familie Yancey vergat, door alle perikelen rond de ziekte en het overlijden van hun zoon, zijn opslagruimte in Detroit op tijd te betalen. Begin 2012 werd de complete collectie teruggevonden en kreeg de familie alles weer in bezit. Na een inventarisatie heeft moeder ‘Ma Dukes’ nu besloten delen ervan te verkopen.
 
De aankopen worden voorzien van een certificaat waarmee fans kunnen aantonen dat de items echt uit deze collectie afkomstig zijn. Ook worden de lp’s genummerd met de bedoeling later een online register op te zetten, met o.a. een overzicht van door Dilla gebruikte samples. Of dat register er komt hangt af van het enthousiasme van de fans/kopers. De opbrengst van de veiling gaat naar de J Dilla Foundation.
 
Wil je in het bezit komen van een item uit de Dilla-collectie? Check de komende tijd dan regelmatig eBay.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws