Internationale ‘Association for Electronic Music’ opgericht

SusanneW | 29 januari 2013
headlines


Een nieuw initiatief vanuit de muziekindustrie moet de belangen van de elektronische muziekscene beter gaan behartigen.
 

De oprichting van de 'Association for Electronic Music' (AFEM) werd maandag bekendgemaakt tijdens MIDEM, een jaarlijkse beurs voor de muziekindustrie in Cannes, Frankrijk. AFEM moet een wereldwijde lobbygroep worden voor elektronische muziek. Artiesten, dj’s, managers, labels, organisatoren, uitgevers, managers, distributeurs en mediakanalen (radio/tv) worden samengebracht in de non-profit vakvereniging. Volgens de initiatiefnemers is dat nodig om met één stem te kunnen spreken en binnen de muziekwereld het respect te veroveren dat de elektronische muziek tegenwoordig verdient.
 
Voormalig Chic-gitarist en producer Nile Rodgers wordt de ambassadeur van AFEM en in de ‘raad van adviseurs’ vinden we o.a. onze eigen Duncan Stutterheim terug. Ook Matthew Adell (CEO Beatport), Maria May (boekingskantoor David Guetta) en Paul Morris (boekingskantoor Tiësto en Richie Hawtin) zitten in deze raad. De activiteiten van de nieuwe groep worden gecoördineerd door Ben Turner (partner International Music Summit en manager Richie Hawtin) en advocaat Kurosh Nasseri (heeft cliënten als Afrojack, Deep Dish en Paul van Dyk).
 

‘Iedereen in de elektronische muziekscene heeft wel eens te horen gekregen dat dj’s geen echte muziek maken, dat het geen echt genre is’, vertelde Ben Turner bij de bekendmaking. ‘Op dit moment is het één van de belangrijkste genres in de wereld, maar we worden nog steeds behandeld alsof we onderdoen voor gitaarmuziek. Nu we een grote groeiperiode doormaken (opkomst EDM in de VS, red.) moeten we samenwerken om ons genre te beschermen. We hebben vaker genres zien komen en gaan en willen niet dat dat nog eens gebeurt.’
 
Alle bedrijven en particulieren die hun brood verdienen binnen de elektronische muziekscene kunnen lid worden van AFEM.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws