HENK in de Fabriek

Jesse | 19 februari 2013
headlines

Na drie jaar HENK op de Helling vind hij het tijd voor de volgende stap. Het is een experimenteel project waarbij er wordt gericht op jou als echte purist.

HENK is terug gegaan naar de essentie en heeft vanaf daar conceptueel gebouwd. Een festival waarbij elke live set, kunstinstallatie, performance en bezoeker met elkaar in verbinding staan en elkaar versterken. Een festival als kunstvorm. Lang heeft HENK gezocht naar de ideale locatie en nu deze eindelijk gevonden. Een indrukwekkende loods die rust op geklonken staal constructies en met een hoogte van 24 meter aanvoelt alsof je buiten staat.

Midnight Operator

De hele winter sleutelen de kunstenaars al met zijn allen hard aan de fabriek om op tijd klaar te zijn. Op 13 april wordt voor het eerst het vastgeroeste slot van de toegangsdeur open gebroken en kan je een dag lang opgaan in deze industriële hal op de NDSM-Werf. Naast alle kunstenaars die voor elke editie speciaal nieuw werk ontwikkelen programmeert HENK al vijf jaar alleen live acts. Deze ambitie wordt in de fabriek doorgezet met een bijzonder programma wat zich in een stijgende lijn door de dag heen richt op techno. Verwacht live jam sessies op analoge apparatuur die de verschillende artiesten meenemen uit hun studio's.

Midnight Operator is een bijzonder project van de Canadezen Mathew Jonson en Hrdvsion. Als broers maximaal op elkaar ingespeeld en daarmee veel ruimte voor improvisatie. Een evenwichtige combinatie van een analoge en digitale sound. Als HENK aan improvisatie denkt, denkt hij ook gelijk aan Kassem Mosse. Hij staat al lang op de wishlist van HENK. Het liefst speelt hij alleen maar nieuw materiaal en daagt hij jou uit om samen met hem op ongekende diepte te rocken. Function, bekend van zijn beruchte samenwerking met Regis als Sandwell District komt maart aanstaande met zijn eerste solo debuut album uit op Ostgut Ton. Bepakt met onder andere de Roland TR 909 gaat hij ons hypnotiseren met zijn machinale en eindeloze techno. Ook Nederland wordt weer goed vertegenwoordigd met onder andere; de op maat gemaakte en interactieve live show van Patrice Bäumel genaamd EX.

Check ook www.stichtinghenk.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws