Techno for Tibet

frank | 15 maart 2013
headlinesOp vrijdag 29 maart vindt er een bijzonder evenement plaats in Pand 14. Techno for Tibet is een benefietavond waarvan de volledige opbrengst wordt geschonken aan een organisatie in India.
 
Techno for Tibet is een initiatief van de Amsterdamse DJ BeNRG, Ben Dijkstra, die zich al jaren inzet voor de rechten van de Tibetanen. Na een indrukwekkende reis die hij in 2011 maakte zag hij van dichtbij hoe dringend de toestand is voor de vele Tibetanen die gedwongen in verbanning leven en besloot hij dat het tijd was voor actie. Hij koos een specifieke organisatie uit aan wie hij steun beloofde.
 
De Gu-Chu-Sum is een organisatie die in 1991 werd opgericht in McLeod Ganj bij Dharamsala in Noord-India. Ze werd gesticht door voormalige politieke gevangenen van de Tibetaanse vrijheidsbeweging. De beweging ondersteunt Tibetanen in gevangenschap in Tibet en helpt ex-gevangenen die in verbanning leven. De beweging wordt ondersteund door de Dalai Lama, de Tibetaanse regering in ballingschap en de Indiase regering.
 
“Het doel van de avond is allereerst om een mooi bedrag in te zamelen voor de organisatie, maar minstens zo belangrijk is het dat iedereen zich weer bewust is van het onrecht wat de Tibetanen wordt aangedaan, ze kunnen alle steun en aandacht goed gebruiken.”  Aldus Ben Dijkstra, initiatiefnemer van de avond.
 
Bens oproep tot actie vindt gelukkig veel gehoor bij een indrukwekkende lijst artiesten en organisaties die allen hun medewerking hebben toegezegd. Met trots kan de line-up worden gepresenteerd: DJ's JP, Rossi, Cellie , Carlijn, Juriaan, Diablo, Vortex, Brent Spar en last but not least MC Marxman.
 
In Pand 14 kan op vrijdag 29 maart vanaf 21:00 tot 5:00 uur worden gefeest voor Tibet. Voor slechts € 10,- kun je een kaartje bemachtigen voor Techno for Tibet. Meer informatie over de benefiet,  de organisatie die gesteund wordt en ticketverkoop kun je vinden via de facebookpagina van Techno for Tibet en op het evenement dat voor de avond is aangemaakt.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws