Vrijland Festival

Jesse | 21 maart 2013
headlines

Eindelijk vindt er 5 mei een echt bevrijdingsfestival plaats op Amsterdamse bodem, Vrijland Festival genaamd.

Na de succesvolle lancering afgelopen februari, onthullen organisatoren Cartel Amsterdam en Amsterdam Roest nu de complete programmering, met een verrassende line-up vol (inter)nationale artiesten en kunstzinnige acts. Het industriële terrein van Roest, gelegen op het Oostenburgereiland aan het water, is de locatie voor deze eerste editie.

Claro Intelecto

Cartel en Roest pakken tijdens deze primeur groots uit met kunst, vrij vertier en een muzikale line-up bestaande uit zowel helden als nieuwkomers. Zo maken headliners zoals Mike Huckaby Verenigde Staten, Portable Live Saudi Arabië, Studio Barnhus (Petter, Axel Boman & Kornél Kovács, Zweden) en Claro Intelecto hun opwachting en garanderen ze een programmering waarin elektronische muziek en live acts centraal staan.

Uiteraard staat er ook een kunstzinnige programmering klaar die er niet om liegt. Geheel in stijl kunnen bezoekers gezamenlijk tafelen tijdens een vrijheidsdiner op het stadsstrand. Ook organiseert Overdose.am hun befaamde vrijmarkt met kraampjes om bij te watertanden en maken de Geheimschrijvers een interactief gedicht. Steven de Peven is present met zijn eigenzinnige kunst, en auteur/performer Elfie Tromp houdt een vrijheidsspeech. Filmliefhebbers kruipen in de allerkleinste bioscoop, Cinema Piccolo, en sporters mogen los tijdens Technoyoga of in het Hoepelparadijs.

Muzikaal gezien vormt de Roest Loods de thuishaven voor o.a. Claro Intelecto, Sandrien, Mirella Kroes en Jaime Frias. Muzikale duizendpoot Benny Rodrigues sluit hier de avond af. Het buitenpodium op de kavel biedt ruimschoots plek aan bijzondere live-acts. Zo bijt de afrobeatband Koffie de spits af, gevolgd door o.a. San Proper (live), Mike Huckaby en Studio Barnhus. De avond eindigt met de warme live set van de karakteristieke en verrassende Portable aka Bodycode. In de derde en meest intieme area staat het dj team van Backstage klaar, bekend uit de Chicago social club. Homework, Chris Julien, Victor Coral, Elias Mazian en Eke Evi staan hier paraat voor een bevrijdingsrave op een ongebruikelijke locatie. Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws