Back in the House

Jesse | 28 maart 2013
headlines

Back in the House is een splinternieuw festival in Amsterdam, dat teruggaat naar de vroege jaren van de house muziek.

Vanaf de eind jaren '80 neemt house een prominente positie in in de muziekwereld. Vele platen hebben de nummer 1 posities in de charts gedomineerd en dancefestivals schoten als paddenstoelen uit de grond. Nederland was (en is) één van de pionieren op dit gebied. Jarenlang wordt de lijst van meest populaire dj's ter wereld gedomineerd door Nederlandse dj's als Tiësto en Armin van Buuren.

darude

Juist voor de Nederlandse house-liefhebbers die al vanaf de eind jaren '90 en in het begin van de 21e eeuw naar de dancefestivals trokken, gaat Veronica Magazine het evenement Back in the House organiseren. Op 19 mei (eerste Pinksterdag), brengt een scala van bekende nationale en (inter)nationale artiesten een bezoek aan het evenement op het Java eiland in Amsterdam. Zo mag de grootste Nederlandse act van de jaren '90, 2Unlimited natuurlijk niet ontbreken met een live set op de Mainstage.

Verder zullen dj José en dj Jurgen een speciale back-to-back set verzorgen en zullen dj Jean en Klubbheads ook teruggrijpen op hun grote hits. Verder zal de Fin Darude ('Sandstorm') speciaal vanuit de USA overkomen voor Back in the House om Nederland nogmaals te trakteren op zijn grootste hits en is ook het Duitse Sash! ('Encore Une Fois') vastgelegd om een speciale live set neer te zetten.

De tweede area, Backstage, is meer trance/hardtrance/Progressive georiënteerd en grijpt terug op de vroegere succesvolle jaren van artiesten die o.a. evenementen als Trance Energy groot hebben gemaakt. Zo zijn er twee bijzondere live sets te bewonderen: niemand minder dan het Nederlandse Rank 1 evenals de Belg Push/M.I.K.E. ('Universal Nation'). Maar ook Duitsland is ruim vertegenwoordigd met onder meer Tomcraft ('Loneliness'), Andry Nalin ('Beachball') en Dumonde ('Tomorrow') aanwezig.

Meer info op www.backinthehouse.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws