Luxlife komt terug!

frank | 29 maart 2013
headlines



Het begon allemaal op 17 september 2005. Het Haarlemse Patronaat werd opgeschrikt door een nieuw feest, dat vervolgens twee jaar lang elke twee maanden stijf uitverkocht was. Ruim 1000 mensen per editie, verspreid over 2 zalen, voorzien van lasershows en grote namen als Laid Back Luke, Don Diablo, Jesse Rose, Fedde le Grand en Roog; dat was Luxlife. En om ons weer even net zo soepel en jong als toen te voelen doen we het gewoon nog een keertje dunnetjes over. Deze trip down memory lane zal natuurlijk plaatsvinden in het Patronaat, dat weer voorzien wordt van haar oude Luxlife-jasje. En, omdat de klok een uur vooruit gaat, hebben we een vergunning aangevraagd waardoor we pas om 06:00 nieuwe tijd hoeven te stoppen, en je dus meteen de eerste trein terug naar huis kunt pakken.
 
De organisatie achter Luxlife is ook een stukje ouder (hopelijk ook wijzer) geworden, en dat betekent geen piemeltjeshouse meer, geen commercieel geluid, maar een echte serieuze underground sound. Tijdens deze speciale avond zal je in de grote zaal los gaan op de beats van onder andere Benny Rodrigues. Een man als deze behoeft nauwelijks verdere introductie. Hij stond op elk festival en in elke club, en is inmiddels in het rijtje grootheden der dj's te plaatsen. Naast deze held hebben we nog meer spektakel, en wel in de vorm van Cinnaman. Deze jonge dj uit Amsterdam wordt door iedereen geroemd en genoemd als zijnde dé naam du jour. Hij stond vorige zomer op elk festival dat er toe doet, heeft een eigen razend populaire avond in Trouw (Colors) en weet als geen ander hoe Luxlife tot een muzikaal hoogtepunt te brengen. Zijn muziekstijl laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen, en dat is ook precies zijn bedoeling. Hij mixt alles moeiteloos door elkaar, van house tot techno en van UK funky tot garage.         
 
Maar Luxlife zou Luxlife niet zijn zonder Sven & Tettero. Deze twee hebben in 2011 na jaren van samen draaien besloten ieder hun eigen weg te gaan, maar komen de 30e nog één keer zij aan zij terug. Zeg je Luxlife zeg je Sven & Tettero, weinig mensen die hen niet zullen kennen. En we hebben nog een Luxlife resident voor jullie, en wel Martino Rosso, ook wel Martijn. Deze Haarlemse dj was er vanaf het begin al bij en ook zonder hem zou deze eenmalige editie niet compleet zijn.
 
Tot zover de grote zaal, er is ook nog een kleine zaal. Hier staan de mannen van Marnifest aan het roer. Hun wil is wet en die wet wordt gedraaid door A-Vinyl, d'Engelbronner en Bas Slop. Verwacht hier verder een gezellig, knus en kleurrijk feest, met plek om even goed te mijmeren over vroegah. Een reünie dus voor alle Haarlemmers, oud Haarlemmers en oud Luxlife-gangers, ofwel, Kennemekaarland.
 
Afijn, het moge duidelijk zijn, 30 maart moet je vrijhouden. Trommel al je vrienden op en vier met ons het verleden, dat voor één keertje terugkomt naar het heden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws