Karousel

Jesse | 23 april 2013
headlines

Karousel viert op vrijdag 17 mei in de Westerunie in Amsterdam de tweede clubnacht met Ellen Allien & Tom Demac.

Karousel is de nieuwe clubnacht van De Man Zonder Schaduw. Na de knallende Grand Opening in maart pakt de nieuwe organisatie wederom uit met twee artiesten van wereldformaat: de Duitse Ellen Allien die een stop maakt voor haar wereldwijde LISm tour en de uit Engeland afkomstige Tom Demac. Ook Amsterdam is weer strak vertegenwoordigd met ONNO, Mike Ravelli, KERK! en natuurlijk De Man die er als The Man With No Shadow op het affiche prijkt.

Ellen Allien drukt al sinds de jaren negentig haar stempel op het nachtleven in de Duitse hoofdstad. Maar daarnaast is ze ook eigenaresse van het uiterst succesvolle en vooruitstrevende label BPitch Control. Haar stijl laat zich kenmerken door de constante verandering, de beweging en het absolute afwijken van dat wat achter haar ligt. Haar nieuwste project is het album LISm, een stream of consciousness van geluid: een fragmentarische vrije val door een muzikaal bewustzijn. LISm is een eigenzinnige reis, een langzame wandeling in de Duitse schemering.

Tom Demac is ook zo iemand die op zoek is naar vernieuwing en heeft met zijn producties het afgelopen jaar in zekere zin zelf een nieuwe standaard gezet. Zijn doorbraak kwam door releases op toonaangevende labels als Hypercolour en Glass Table en met zijn 'Critical Distance Pt 2' had hij een absolute hit te pakken. Deels house, deels UK bass, het zit er precies tussenin. Op Karousel zal Demac een live set neerzetten. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 18 euro aan de deur.

Check ook www.westerunie.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws