Borderland-debuut Atkins & Von Oswald op Mutek

SusanneW | 29 april 2013
headlines


De twee technopioniers bundelen hun krachten in reeks liveshows en op een nieuw album. Dat album komt op 10 juni uit via Tresor, al zijn de meeste tracks inmiddels op YouTube te vinden.
 


Nu al één van de meest opmerkelijke projecten van dit jaar: technolegendes Juan Atkins (Model 500, Cybotron) en Moritz von Oswald (Basic Channel, Maurizio) samen in de studio. Atkins was in de vroege jaren ’90 kort betrokken bij het 3MB-project van Von Oswald en Thomas Fehlmann. En Von Oswald werkte als geluidstechnicus mee aan een aantal Model 500-releases. Maar daarna gingen beide producers twintig jaar lang hun eigen weg.
 
Na een paar 'spontane en dynamische opnamesessies van het duo eerder dit jaar in Berlijn' bleek er echter genoeg inspiratie voor een heel album met acht nieuwe tracks, onder het alias Borderland. De tracks worden in een 12”-serie uitgebracht via Tresor. Op 10 juni is het complete album op cd verkrijgbaar. Mutek heeft de wereldwijde première van de eerste liveshow op 2 juni. En zoals dat gaat in deze onstuimige digitale tijden, lekten de tracks dit weekend uit en zijn ze al op YouTube te vinden.


Tracklisting:
1. Electric Garden (Jazz In The Garden Mix)
2. Electric Dub
3. Footprints
4. Electric Garden (Original Mix)
5. Treehouse
6. Mars Garden
7. Digital Forest
8. Afterlude

Zin in meer Juan Atkins? Check dan ook zijn BBC 6 Mix van 19 april.

Website Juan Atkins/ Metroplex

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws