Uit den ouden doosch: Beastie Boys live @ MSG

SusanneW | 4 mei 2013
headlines


Dit weekend is het een jaar geleden dat Beastie Boy Adam ‘MCA’ Yauch overleed. Daarom gaan we terug naar 9 oktober 2004, de dag waarop het trio hun concertfilm ‘Awesome, I Fuckin’ Shot That!’ door het publiek liet vastleggen.
 
Deze week staat de muziekwereld even stil bij het feit dat mc, bassist, regisseur en mensenrechtenactivist Adam Yauch alweer een jaar geleden overleed. Een paar dagen geleden werd al bekendgemaakt dat de overgebleven Beasties Mike D en Ad-Rock van plan zijn in het najaar van 2015 hun memoires uit te brengen. En vrijdag werd in New York een park naar MCA vernoemd, in aanwezigheid van de familie Yauch en Ad-Rock. Het park in Brooklyn, waar MCA tijdens zijn jonge jaren vaak rondhing, ligt vlak bij zijn ouderlijk huis. Verder verzamelen fans zich op zaterdag 4 mei in New York voor de tweede ‘MCA Day’; een spontaan initiatief van een aantal Beastie-fans rond muziek, kunst en dans, met onder meer optredens van dj’s Eclipse en JS-1 (voorheen dj’s van de Rock Steady Crew), de breakdance crew Legendary Dynamic Rockers en natuurlijk veel muziek van de Beastie Boys.
 
Wij gaan op deze ‘MCA Day’ terug naar een uitverkochte thuiswedstrijd van de Beastie Boys in de New Yorkse sporttempel Madison Square Garden in 2004. Aan het begin van het concert kregen vijftig bezoekers een camera mee. De opdracht aan de deelnemers was simpel: ‘leg alles vanuit jouw positie vast en zet de camera geen moment uit’. Alle filmpjes werden later gecompileerd en bewerkt door de excentrieke 'Zwitserse' regisseur Nathaniel Hörnblowér. Het resultaat was de chaotische, maar hilarische concertfilm ‘Awesome; I Fuckin' Shot That!’, die in 2006 werd uitgebracht. 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws