Pitto lanceert Pitto's Patty Tunes

frank | 9 mei 2013
headlinesDe Utrechtse producer Pitto start vandaag, donderdag 9 mei, met zijn nieuwe project Pitto's Patty Tunes. Pitto's Patty Tunes is een serie downloads van kwalitatieve, dansvloergerichte tracks die gratis te downloaden zullen zijn. De eerste track met de titel S01E01 is vanaf donderdag 9 mei gratis te downloaden via facebook.com/pittomusic.
 
Pitto's Patty Tunes is het nieuwste geesteskind van de eigenwijze producer die in 2009 de Grote Prijs van Nederland won. "Ik heb heel veel tracks, edits en schetsen liggen die hartstikke goed zijn maar die om allerlei redenen nog nooit het daglicht hebben gezien." Deze tracks zijn meestal alleen te horen geweest tijdens livesets van Pitto en DJ-sets van bevriende DJ's en producers. "Met behulp van Pitto's Patty Tunes krijgt iedereen de kans deze tracks te draaien en te luisteren. Het is een perfecte manier om direct met je doelgroep te communiceren in plaats van via alle gebruikelijke tussenschakels zoals labels en distributeurs."
 
Pitto verwierf in 2009 internationale bekendheid met de aanstekelijke dansvloerkrakers Feelin' (Rejected) en Sexvibe (Area Remote). Kort daarna won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance. Het prijzengeld van de Grote Prijs van Nederland investeerde hij in zijn debuutalbum Objects in a Mirror Are Closer Than They Appear dat hij uitbracht op het label Green van Joris Voorn en Edwin Oosterwal en dat een stuk experimenteler van aard is. Met Pitto's Patty Tunes keert Pitto weer terug naar de op de dansvloer gerichte stijl waarmee hij het meeste bekendheid verwierf.
 
Ondanks dat de tracks van Pitto's Patty Tunes gratis worden weggegeven, wordt niets toegegeven op kwaliteit. De tracklist van Pitto's Patty Tunes bestaat uit een combinatie van ouder werk dat is opgepoetst en in een nieuw jasje gestoken en compleet nieuwe tracks. Alle releases op Pitto's Patty Tunes zijn professioneel gemasterd en klaar voor de geluidssystemen van slaapkamer tot festival mainstage.
 
De releaseplanning van Pitto's Patty Tunes is gebaseerd op die van een TV-serie. Het eerste seizoen bestaat uit 12 tracks die maandelijks worden gereleased. Op elke eerste donderdag van de maand zal een nieuwe track ter beschikking worden gesteld. De eerste track genaamd "S01E01" zal vanaf donderdag 9 mei gratis te downloaden zijn via Pitto's fanpage facebook.com/pittomusic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws