Paradigm Festival

Jesse | 14 mei 2013
headlines

Op zaterdag 11 augustus 2013 vindt voor de derde maal Paradigm Festival plaats. Het festival is gelieerd aan de gelijknamigeGroningse  nachtclub Paradigm.

De organisatie presenteert dit jaar een divers aanbod van muziekstijlen binnen het spectrum van dance. Daarnaast ligt de nadruk sterk op de creatieve en artistieke beleving, en zullen verschillende kunstenaars en performance-artiesten uit de regio Groningen en Friesland hun werk tonen. Bezoekers kunnen dit jaar genieten van artiesten op maar liefst vijf verschillende podia, allen met een zeer ander geluid.

De mainstage staat volledig in het teken van house en techno met als headliners Timo Maas, Matador, Aril Brikha en Livio & Roby Roemenië. Shift biedt een podium voor harde, industriële techno met een line-up bestaande uit onder andere Oscar Mulero en Developer. Het platenlabel Moral Fiber host de Paradigm met maar liefst twaalf artiesten op het programma, waaronder Roger Geressen en Petar Cvetkovic.

De Glazen Loods wordt gehost door de Groningse organisatie Break-Fast, bekend van hun legendarische drum&bass-feesten in Vera te Groningen. Hier wordt gedurende het festival de rauwe en diepe underground drum&bass ten gehore gebracht door Mefjus Oostenrijk, Clarity, Mtwn, Silvahfonk en een hele rits aan lokale talenten en residents. Daarnaast is er in samenwerking met organisatie van Up-projects de 'Entity' stage ingericht voor progressive, psytrance en fullon met headliners EVP, Atyss en Reality Grid. De decoratiespecialisten Omicron & Phaidon gaan het podium en haar omgeving omtoveren tot een magisch fluorlandschap, in combinatie met een lasershow van Visuanetics. Wegens groot succes is ook dit jaar weer ruimte voor de Dobberdisco XXL, gehost door De Jolige Jongens, een DJ-collectief uit Groningen en Amsterdam. Kaarten kosten 39,50 euro in de voorverkoop.

Check ook www.facebook.com/clubparadigm.

Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws