Beatport krijgt nieuwe eigenaar

Peter Güldenpfennig | 27 februari 2013
headlines


EDM downloadsite Beatport krijgt een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse bedrijf SFX Entertainment, hetzelfde bedrijf dat ook achter ticket- en promotiesite Live Nation zit, heeft het bedrijf overgenomen voor een bedrag rond de 50 miljoen dollar.

Dance is hot, en dat heeft in Amerika geleid tot een inlijvingsklopjacht van alles wat met het genre te maken heeft door SFX Entertainment, zoals het clubleven in Miami. Een overname van het succesvolle Beatport hoort daar natuurlijk bij. Maar ook samenwerkingen zijn niet van de lucht. Zo heeft het Nederlandse ID&T en SFX de handen ineen geslagen en een nieuwe holding genaamd SFX-IDT NA Holding opgericht.

Voor de site zelf verandert met de overname weinig, in ieder geval niet in de directe toekomst. Het idee achter de overname is dan ook eenheid brengen in de dance-sector, zoals hij dat eerder deed in de rock-sector met het, overigens sinds 2005 geen winst meer makende, Live Nation. 'Via Beatport staan we in direct contact met dj's, en zien we meteen 'what's hot & what's not', aldus SFX opperhoofd Robert Sillerman.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws