Tissot, al 160 jaar een wereldmerk

Peter Güldenpfennig | 28 maart 2013
headlines


Persbericht:

Een reizend erfgoed

Tissot viert dit jaar het 160 jarig bestaan van het merk met de introductie van een heel bijzonder uurwerk, de Heritage Navigator. De Heritage Navigator geeft maar liefst 24 tijdzones weer door middel van hoofdsteden van landen op de wijzerplaat, zo illustreert het horloge perfect de reizigersgeest van het merk.

Vanaf het allereerste begin in 1853 in Le Locle, Zwitserland was Tissot bestemd om meer te worden dan een lokale creatie. Na Zwitserland is het merk voorzichtig begonnen in Rusland om uiteindelijk ook in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika succes te boeken. Nog steeds vanuit de thuisbasis Le Locle, is Tissot nu vertegenwoordigd op vijf continenten in 160 landen als het grootste traditionele Zwitserse horlogemerk wat betreft volume.

Kenmerken

· Swiss made
· Mechanisch chronometer uurwerk met COSC-certificering
· Stalen kast 316L met gegraveerde, opengewerkte achterzijde
· Gebold krasbestendig saffier glas met anti-reflecterende coating
· Waterbestendig tot 30 meter
· Lederen band met vouwlsuiting en drukknoppen
· Genummerde editie
· Verkoopprijs heritage limited edition: €6195,-
· Verkoopprijs heritage ongelimiteerd: €1245,-

 

Over Tissot

Voor Tissot is ‘In touch with your time’ veel meer dan een slogan. Deze zin uit het DNA van het merk; de bewezen toewijding om perfect in harmonie te zijn met de technologie en smaken van elk tijdperk. Tissot groeit en ontwikkelt tradities sinds 1853. Van het begin tot het heden, in de thuisbasis Le Locle in de Zwitserse Jura, heeft Tissot vakmanschap en precisie vertaald naar stijlvolle horloges die nu verkocht worden in 160 landen in de hele wereld. Speciale materialen, geavanceerde functies en nauwgezette design details bundelen hun krachten om de luxe van toegankelijkheid te creëren. Tissot is lid van de Swatch Group, ‘s werelds grootste horlogefabrikant en –distributeur, en tevens Official Timekeeper en partner van MotoGPTM, FIBA, AFL, RBS 6 Nations Rugby en de Wereldkampioenschappen wielrennen, schermen en ijshockey. Met de laatste innovaties in communicatie en producten, geeft Tissot precies aan waar het voor staat, ‘Innovators by tradition’.

Ga voor meer informatie naar www.tissot.ch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws