Arpeggionome: muziek maken op je iPhone

Peter Güldenpfennig | 15 mei 2013
headlines


Langzaamaan beginnen iDevices te veranderen in volledig mobiele studio's. Er is inmiddels een veelvoud aan apps te krijgen voor deejays en producers voor zowel de iPhone als de iPad. Arpeggionome voor de iPhone is de opvolger van de app met dezelfde naam die al verkrijgbaar was voor de iPad.

De app is gemaakt door Alexander Randon, ook wel bekend als Alexandernaut. De software bestaat uit een grid, opgemaakt uit cirkels. Die cirkels vormen de basis voor jouw arpeggio die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Leuk is dat de app volledig gebruik maakt van de functionaliteiten van je iPhone. Horizontaal vegen zorgt ervoor dat je de starting-note kunt bepalen, verticaal vegen past de pattern-rate aan. Door je toestel naar voren of achteren te tilten bepaal je het volume, en tilten naar links en rechts pitched het geluid.

arpeggionome_2Hoewel het geen 'volle' muziek-maak-app betreft, is de app wel handig voor het snel vastleggen van schetsen en ideeën. De ingebouwde presets kunnen dienen als basis voor je eigen ideeën of om gewoon inspiratie op te doen zodat je vanaf nul je eigen arpeggio kunt opbouwen.

De app is tot 31 mei voor een introductieprijs van 0,89 euro te verkrijgen in de appstore, dus voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. Wil je ook midi-support hebben, dan kan dat via een in-app aankoop.

Nog niet overtuigd? Check dan het introductiefilmpje hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws