Conrad.nl start 'augmented reality' kortingswinkel

Peter Güldenpfennig | 4 juni 2013
headlines


Na het succes van de pop-up stores in Enschede (februari 2013) gaat Conrad.nl (Europa's grootste webwinkel in elektronica en techniek) verder met het concept van virtuele kortingswinkels. Vanaf 4 juni 2013 is in de Jansstraat te Arnhem een Conrad 'augmented reality' kortingswinkel aanwezig. Voorbijgangers kunnen met hun smartphone 10% korting op praktisch het gehele assortiment van Conrad.nl activeren en een virtuele stap in de wereld van Conrad zetten.

Layar

Met de technologie van Layar is een extra virtuele laag aangebracht op de Conrad kortingswinkel in Arnhem. Via de Layar-app (gratis beschikbaar voor Apple- en Android-smartphones) kunnen voorbijgangers bladeren door alle door klanten geschreven reviews van de afgebeelde producten. Bovendien kan men het merk Conrad beter leren kennen door o.a. de meest recente reclamevideo te bekijken en door het Youtube-kanaal te scrollen. En natuurlijk om 10% korting op elektronica en techniek te activeren.

'Omdat innovatie hoog in het vaandel van Conrad staat, wilden we na de pop-up stores in Enschede weer een stap verder gaan', aldus een enthousiaste Frank de Groot. 'De technologie van Layar bood ons de mogelijkheid om meer interessante informatie en feiten op het concept van onze virtuele kortingswinkels te leggen. De klant kan nu met zijn smartphone letterlijk in de wereld van Conrad stappen. We hebben namelijk meer dan 100.000 productreviews van klanten op onze website staan, die nu via de Layar-app direct in de Arnhemse winkelstraat op te roepen en te lezen zijn. Zo weet een klant voor de daadwerkelijke aankoop direct wat hij kan verwachten van het betreffende product.'

Pop-up store

De Conrad 'augmented reality' pop-up store in Arnhem is tot stand gekomen in samenwerking met Window Brokers (locaties) en NL Expo (bestickering). Het unieke concept is intern door Conrad ontwikkeld en uitgewerkt. Deze nieuwste versie van de Conrad pop-up store zal tot en met 30 juni 2013 in Arnhem te bewonderen zijn. Daarna is deze definitief verdwenen om later op een volgende locatie weer te verschijnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws