SlAM!FM helpt werkeloze jongeren aan werkgevers

Peter Güldenpfennig | 6 juni 2013
headlines


In de week van 17 juni biedt SLAM!, in samenwerking met FNV Jong, werkzoekende jongeren een prachtig podium aan om zichzelf te promoten voor potentiële werkgevers. De hele week kunnen geselecteerde luisteraars die op zoek zijn naar een baan hun kwaliteiten promoten op het radio- en tv-station. SLAM! roept alle werkgevers op te luisteren en te kijken, en uiteraard hun vacatures aan te bieden. Het station schenkt zowel op radio, tv als op social media aandacht aan de sollicitanten. Daarnaast schuiven er dagelijks bijzondere gasten aan bij het programma De Avondploeg en is er elke dag van 11.00 tot 12.00 uur een Twitterspreekuur met een specialist van FNV Jong.

Jeugdwerkloosheid

De jeugdwerkloosheid neemt enorm toe. Robbert Coenmans, voorzitter van FNV Jong vertelt: 'Eén op de zes jongeren is inmiddels werkloos. Iedereen kent wel mensen in zijn omgeving die hier direct of indirect mee te maken hebben. SLAM! wil werken aan een oplossing en stelt daar zelfs reclamezendtijd voor beschikbaar. Een dapper initiatief waar FNV Jong graag bij helpt.' Zowel SLAM! als FNV Jong hebben de kernwaarde jong talent kansen te bieden en willen allebei vanuit deze gedachte bijdragen om dit probleem aandacht te geven en aan te pakken. Samen proberen FNV Jong en SLAM! met deze actieweek een verandering te brengen en jongeren te helpen aan een nieuwe baan.

Programmering

Van 17 tot en met 21 juni krijgt elke dag één werkzoekende luisteraar de mogelijkheid zichzelf te promoten. Deze persoon mag in elk SLAM!FM radioprogramma aanschuiven als ‘sidekick’ van de DJ’s, maar is ook te zien op SLAM!TV in het TV-programma AfterSchool. Daarnaast stelt SLAM!FM reclamezendtijd beschikbaar. De kandidaten spreken zelf een eigen commercial in die de hele dag tijdens de reclameblokken te horen is. Gedurende de dag kunnen geïnteresseerde werkgevers zich melden. Het doel is ‘matches’ te laten ontstaan, zodat werkzoekenden een nieuwe kans op een baan krijgen.

Voor alle overige werkzoekende luisteraars staat het station de hele week in het teken van werkloosheid. Elke dag van 11.00 tot 12.00 uur is er een Twitterspreekuur met een specialist van FNV Jong. Hier kan iedereen vragen stellen en tips ontvangen. Elke dag komen er sollicitatietips voorbij op radio en maken luisteraars kans op een workshop door loopbaanexperts van FNV Jong.

Aanmelden kan vanaf vandaag tot eind volgende week via de site:

www.slamfm.nl/slamsolliciteert

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws