DJ top 100: de complete lijst

Rick Francissen | 22 oktober 2013
headlines


Tijdens het Amsterdam Music Festival werden dit jaar de beste dj's van de wereld bekend gemaakt. Zoals elk jaar gebeurt dit met een awardshow tijdens het ADE. Op de mainstage werd de top-5 bekend gemaakt en kregen Tiësto en Dyro een speciale award uitgereikt. Buiten deze artiesten verdient de rest uit de DJ top 100 ook wat aandacht. Wij lichten de top 10 uit en geven een overzicht van de rest van de lijst tot wel 31 Nederlanders en 2 Belgen te vinden.

1. Hardwell (NL)

Na een enorm succesvol jaar kon verdere stijging in de lijst voor de Nederlandse dj en eigenaar van Revealed Recordings niet uiblijven. Daarbij startte Hardwell in april zijn solo wereldtournee in Amsterdam. Het succes van Hardwell werd op Youtube al veel langer bevestigd. De opnames van optredens op de grootste festivals ter wereld zoals Tomorrowland (juli) en het Ultra Music Festival (maart) zijn inmiddels respectievelijk 15 en 12 miljoen keer bekeken.

2. Armin van Buuren (NL)

De eigenaar van Armada Records en de man achter A State Of Trance, ook wel de 'god of trance' genoemd onder fans. Armin van Buuren geeft dit jaar zijn nummer-1 positie over aan Hardwell, na zelf al vijf keer eerder verkozen te zijn tot beste dj van de wereld. Ondanks dat de dj het erg jammer vindt dat hij niet meer op de eerste plek staat, geeft hij toe dat het wel eens tijd is voor wat nieuw talent op de koppositie. 

3. Avicii

De Zweedse dj maakte zichzelf al enorm populair met zijn hit 'Levels'. Dit jaar deed hij op het Ultra Music Festival iets wat niemand verwachtte: hij liet zijn nieuwe album horen en dat leek totaal niet op wat hij eerder maakte. Het album True heeft veel weg van country muziek en is erg meeslepend en pop-achtig. Met de nieuwe weg die de Zweed inslaat heeft hij ongetwijfeld veel fans verloren, maar ook een heel nieuw publiek aan de dance geholpen. Een derde plek in de top-100 is het resultaat.

4. Tiësto (NL)

tiestoTiësto stond vroeger bekend om zijn trance-muziek, waaruit nog steeds inspiratie uit wordt gehaald. Zo zijn er in het afgelopen jaar remixes gemaakt van de classics 'Flight 643' en 'Adagio For Strings' door John Christian en Blasterjaxx. Sinds 2007 is Tiësto geswitched van muziekstijl. Hij maakt nu voornamelijk (progressive) house, maar staat ook open voor vele andere muziekgenres.

5. David Guetta

De Fransman gaat al heel wat jaren mee in de dancescene en is vooral de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Twee jaar geleden had David Guetta de eer om aan de top van de lijst te staan. Veel van zijn nummers zijn razend populair onder een enorme doelgroep: 'Titanium' is hiervan hét voorbeeld. Die track heeft inmiddels 221 miljoen views op Youtube. Ook op zijn Facebookpagina wordt duidelijk dat hij een enorme fanbase heeft met bijna 47 miljoen likes.

6. Dimitri Vegas & Like Mike (BE)

De Belgische broers staan vooral bekend als resident dj's van een van de grootste festivals ter wereld: Tomorrowland. Ze hebben zich dit jaar ook daarbuiten populair weten te maken. Met maar liefst vier Beatport nummer 1-hits ('Mammoth', 'Turn It Up', 'Chattahoochee' en 'Ocarina') en een award voor 'Breaktrough DJ 2013' op de IDMA zijn de broers niet meer weg te denken in de internationale dancescene. De laatste single van de broers is samen met Sander van Doorn gemaakt. Ook deze track is een enorm succes, zeker nadat Martin Garrix 'Project T' heeft geremixed.

Nicky-Romero-1 (Prefered for artwork and flyers)7. Nicky Romero (NL)

Nicky Romero heeft zich sinds de release van zijn superhit 'Toulouse' alleen maar groter weten te maken. Zijn eigen label Protocol Recordings doet het erg goed evenals zijn eigen releases zoals 'Symphonica' en 'Sound Of The Underground'. De tweede maakte hij samen met Sunnery James & Ryan Marciano en heeft elk festival sinds het Ultra Music Festival laten losgaan. Ook deed Nicky Romero dit jaar een aantal bijzondere dingen waaronder de productie van zijn eigen 'Kickstart' plugin en een opname van TomorrowWorld met Google Glass.

 

8. Steve Aoki

De Amerikaanse taartengooier is ongekend populair over de hele wereld. Het lijkt misschien soms alsof Steve Aoki zijn plaats niet verdient in de top-10 door de manier waarop hij zich presenteert op feesten, maar inmiddels heeft hij een aantal enorme hits gescoord en staan zijn dj-sets altijd garant voor hilariteit. Denk hierbij aan 'Boneless' die hij samen met Chris Lake en Tujamo maakte en zijn remix voor 'Pursuit of Happiness' van Kid Cudi. Daarbij heeft Steve Aoki zijn eigen label, Dim Mak. Dit label is de laatste tijd waanzinnig populair en biedt Amerikaanse producers de kans zich op te werken in de internationale dance-scene.

afrojack9. Afrojack (NL)

Afrojack wordt gekenmerkt door zijn bijzondere sound en zijn uitbundige levensstijl. De dj uit Spijkenisse heeft met zijn muziek inmiddels verschillende awards gewonnen, waaronder twee Grammy's. In de documentaire over zijn leven, genaamd 'March of the Afrojack', probeert hij zijn levensstijl en mening over te brengen aan de kijker.

10. Dash Berlin (NL)

De zesde en laatste Nederlandse dj uit de top-10 is een echte veteraan. Dash Berlin heeft met zijn trance-sound een vaste fanbase opgebouwd die over de hele wereld strekt. Dat hij echt om zijn fans geeft, blijkt uit één van zijn laatste optredens in India. Ondanks dat hij hier van het podium werd afgehaald door de politie, blijft hij van dit land houden en zegt hij graag nog een keer terug te komen.

11. Skrillex
12. Deadmau5
13. Alesso
14. W&W (NL)
15. Calvin Harris
16. Nervo
17. Above & Beyond
18. Sebastian Ingrosso
19. Axwell
20. Aly & Fila
21. Markus Schulz
22. Daft Punk
23. Headhunterz (NL)
24. Zedd
25. Knife Party
26. Swedish House Mafia
27. Showtek (NL) (Highest re-entry)
28. Andrew Rayel
29. Fedde le Grand (NL)
30. Dyro (NL) (Highest new entry)
31. Laidback Luke (NL)
32. Paul van Dyk
33. ATB
34. Angerfist (NL)
35. Dada Life
36. Kaskade
37. Frontliner (NL)
38. Steve Angello
39. Sander van Doorn (NL)
40. Martin Garrix (NL)
41. Porter Robinson
42. Ferry Corsten (NL)
43. Chuckie (NL)
44. Krewella
45. Coone (BE)
46. Carl Cox
47. Bobina
48. Omnia
49. Orjan Nilsen
50. Zatox
51. Gareth Emery
52. Bingo Players (NL)
53. Infected Mushroom
54. Eric Prydz
55. Tommy Trash
56. Wildstylez (NL)
57. Arty
58. R3hab (NL)
59. Madeon
60. Vicetone (NL)
61. Brennan Heart (NL)
62. DJ Feel
63. Gunz for Hire (NL)
64. Diplo
65. Tenishia
66. Noisecontrollers (NL)
67. Mike Candys
68. Antoine
69. Quentin Mosimann
70. Project 46
71. Blasterjaxx (NL)
72. D-Block & S-Te-Fan (NL)
73. Dillon Francis
74. Dannic (NL)
75. Adaro (NL)
76. Richie Hawtin
77. Martin Solveig
78. Felguk
79. Myon and Shane 54
80. Cosmic Gate
81. Heatbeat
82. John Ocallaghan
83. Wasted Penguinz
84. Tiddey
85. Skazi
86. Da Tweekaz
87. Tenashar
88. Bob Sinclar
89. Benny Benassi
90. Stafford Brothers
91. Bl3nd
92. Paul Oakenfold
93. Mat Zo
94. Diego Miranda
95. Djs from Mars
96. Matt Darey
97. Umek
98. Solar Stone
99. Ummet Ozcan (NL)
100. Ran-D (NL)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws