Pioneer KUVO: sociaal clubben

Peter Güldenpfennig | 4 november 2013
headlines


We hadden het er al even over tijdens het Amsterdam Dance Event: KUVO. Een nieuwe service van Pioneer die stilletjes gelanceerd werd maar waarachter een heel sociaal netwerk van dj's en clubbers hangt. Zo weet je altijd welke dj waar speelt en zelfs welke track de betreffende dj speelt.

Kuvo werkt als volgt: clubs schaffen een NXS-GW aan, een stukje hardware dat de basis vormt voor KUVO. Hier gelden wel regels voor want het werkt niet out of the box. Niet geheel onverwacht is er natuurlijk een internetaansluiting nodig, naast gear van Pioneer zelf waarmee de service werkt. Apparatuur die in ieder geval werkt met Kuvo is de CDJ-2000 Nexus dj cd-speler en de DJM-2000 Nexus, DJM-2000, DJM-900 Nexus en DJM-900SRT mixers.

Wanneer je Pioneer Rekordbox gebruikt tijdens het dj'en kun je kiezen om tracks publiek te maken of privé te houden. Maak je ze publiek, dan kunnen clubbers via een app zien welke track je draait. Dat niet alleen, dj's kunnen ook commentaar geven bij tracks, commentaar wat dan in de app verschijnt. Op die manier ontstaat er een soort intieme twitter-achtige conversatie tussen de dj en het publiek dat hem volgt via de app. Of andere software zoals Traktor en Serato deze functies krijgen is nog niet duidelijk, maar dit lijkt een kwestie van tijd te zijn.

Handig is dat je altijd kunt nagaan wat welke dj draaide op een bepaald feest. Natuurlijk moet de desbetreffende club dan wel een KUVO-box hebben. Je kunt dj's volgen via de app maar ook gewoon online. Speciaal hiervoor heeft Pioneer een website in het leven geroepen: djclubnetwork.com. Hier kun je trends ontdekken zoals welke dj op dat moment 'hot' is en welke tracks het goed doen in de clubs wereldwijd.

Kuvo_trending

Dit lijkt nog maar het topje van de ijsberg te zijn, want een service als deze kan makkelijk uitgebreid worden, naar gelang daar vraag naar is vanuit dj's, clubs en bezoekers van feesten. De tijd zal leren hoe Pioneer KUVO gaat ontwikkelen. Nu is het bedrijf nog erg voorzichtig in het marketen van de service, maar wij zien dit nog wel uitgroeien tot een belangrijk product voor Pioneer. Immers, de kloof dichten tussen club, dj en bezoekers is iets waar iedereen wat aan heeft, ook Pioneer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws