Chic's 'Le Freak' verkozen tot beste discoplaat

Peter Güldenpfennig | 14 november 2013
headlines


Deze week is het disco-week op Radio 6, het Nederlandse radiostation voor soul & jazz. Vanwege het 40-jarige bestaan van de disco zendt de zender de disco top-100 uit en inmiddels is de top 10 bekend. De nummer 1 van de lijst is het vrolijke 'Le Freak' van Chic.

Chic is de band gestart door Nile Rodgers en Bernard Edwards. Op hun tweede album C'est CHIC staat de monsterhit 'Le Freak', niet voor niets de nummer 1 want het nummer wordt algemeen beschouwd als een van de betere tracks (naast het werk van Giorgo Moroder) wat de disco heeft voortgebracht. En dat is al na de hits 'Everybody Dance' en 'Dance Dance Dance' van Chic.

Giratirst Nile Rodgers met z'n geile gitaarspel en Bernard Edwards die de muziek voorzag van glijdende baspartijen waren een gouden team. Helaas overleed Bernards in 1996 na een memorialconcert van Chic in Japan. In 2003 richtte Rodgers Chic opnieuw op en tourt sindsdien weer geregeld met de band.

Rodgers staat overigens nog een tweede keer in de top 3. Samen met Daft Punk en Pharrell Williams maakte hij het lekkere 'Get Lucky', wat dit jaar hoge ogen gooide en daarmee dus rechtstreeks de top 3 in schoot.

Tot 19.00 uur vanavond kun je nog luisteren naar de afsluiting van de discoweek op Radio 6. Voor het gemak nog even de top 10:

1. Chic – 'Le freak'

2. Trammps – 'Disco inferno'

3. Daft Punk feat. Pharrell & Nile Rodgers – 'Get lucky'

4. Dan Hartman – 'Relight my fire'

5. Michael Jackson – 'Don't stop 'till you get enough'

6. Earth Wind & Fire – 'September'

7. Chaka Khan – 'I'm every woman'

8. Tavares – 'Heaven must be missing an angel'

9. Donna Summer – 'Love to love you baby'

10. O'Jays – 'Back Stabbers'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws