EDM voor minderjarigen, in Amerika kan het

Sanne Ruhaak | 2 december 2013
headlines


Wie zegt dat alleen volwassenen mogen raven? Onzin natuurlijk, sinds bijna elke schooljongen zijn vrije uren achter een draaitafel doorbrengt is het hoogtijd voor een nachtfeest voor kinderen. Die bestaat nu in Texas, Amerika.

Het idee komt van de dertienjarige Ellisa Freeman, beter bekend als DJ Elle Morgan. Zelf nog piepjong vond ze het nogal vervelend dat haar publiek altijd 21 jaar of ouder was. Want waar moesten haar jongere fans haar dan zien, op Facebook alleen? Tijd voor een rave-avond voor minderjarigen dus, vond de in Houston wonende Ellisa.

Pizza en snoep

De eerste rave-nacht voor kinderen is een feit en wordt onder de naam Elle's House gehouden in Woodland, Texas. Ouders moeten hun kinderen in- en uitchecken en de nodige contactinformatie achterlaten voor het geval de beats het kroos te veel wordt. Alcohol wordt er natuurlijk niet geschonken, in plaats daarvan moeten de kinderen hun energie halen uit pizza, frisdrank en snoep. De regels zijn ook aangepast aan de doelgroep, zo mogen de jonge ravers zich niet schuldig maken aan grof taalgebruik zoenen of twerking.

Eigen club

De toekomst voor jonge muziekliefhebbers? Wij zijn voor. En Ellisa, die droomt ondertussen van een eigen club waar ook haar leeftijdsgenoten zich in het zweet kunnen dansen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws