Spotify nu gratis op mobile devices

Rick Francissen | 12 december 2013
headlines


Goed nieuws voor alle muziekliefhebbers met een smartphone en/of tablet. Spotify heeft namelijk aangekondigd de gratis versie van de muziekstreamdienst ook beschikbaar te stellen voor iOS- en Android-smartphones en -tablets.

Met de gratis versie heb je, net als op je computer, een beperkte luistertijd. Je kunt zowel je eigen muziek en playlists als van je vrienden luisteren, opslaan, delen en shuffelen. Ook de playlists van artiesten en platenlabels staan tot je beschikking. Tot slot kun je, net als op de Spotify-versie voor op je computer, een playlist aanzetten die je nieuwe muziek laat horen. Hierbvoor kies je uit een bepaalde 'mood'. Zo kun je kiezen voor muziek met een chill-sfeer bijvoorbeeld, maar ook zijn er speciale club-playlists als je zin hebt om te feesten.

De versie voor Tablets heeft vanaf nu trouwens dezelfde mogelijkheden als die voor de desktop. Dit doet Spotify omdat 'de tablet de nieuwe desktop wordt', aldus de organisatie. 'Mensen gebruiken tablets om playlists te zoeken en te maken.' De mobiele versie doet één stapje terug. Dit houdt in dat je met je smartphone in tegenstelling tot je tablet of desktop niet altijd elk nummer on-demand kunt luisteren.

Screen-Shot-2013-12-12-at-12.15.29-AM

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws