VR-bril voor gamers Oculus Rift krijgt geldinjectie voor lancering

Jonas van der Meiren | 13 december 2013
headlines


We geven toe; zo'n ding op je fok oogt allerminst charmant, maar fanatieke pc-gamers worden er wild van: de Oculus Rift. Deze virtual-reality-gadget gaat er nu vrijwel zeker in 2014 komen: de makers hebben 75 miljoen dollar opgehaald. Dat bedrag gaan ze naar eigen zeggen komend jaar gebruiken voor de lancering. Dat meldt technologiesite Wired.

De Oculus Rift is een head mounted display, waarmee je je voor de buitenwereld afsluit en helemaal kunt opgaan in een game. In principe werkt het voor alle pc-games, maar als spellen erop zijn aangepast wordt het feestje nog fijner. Het reageert dan bijvoorbeeld op je hoofdbewegingen: kijk je naar links, dan zal je ook in de game naar links kijken. Momenteel zijn al enkele titels geschikt voor de Oculus Rift, waaronder Team Fortress 2, Museum of Micro Star en Half Life 2. Maar dankzij een speciale, gratis te downloaden driver kunnen ook games die officieel geen ondersteuning bieden toch goed met het ding overweg.

Het is absoluut niet de eerste VR-bril op de markt, maar zet schijnbaar (we hebben zelf nog geen ervaring ermee) een tot nu toe onvergelijkbare ervaring neer. Op YouTube zijn al enkele grappige filmpjes te zien waarin mensen met zo'n ding helemaal opgaan in bijvoorbeeld een virtuele achtbaanrit en compleet in paniek raken.

De eerste Oculus Rifts zijn er al in het wild overigens, ontwikkelaars en testers zijn er al volop mee aan de gang. Hopelijk kunnen we er komend jaar echt mee aan de slag, uiteraard praten we je dan helemaal bij over onze ervaringen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws