Samsung brengt GamePad uit in Europa

Jonas van der Meiren | 17 december 2013
headlines


Heb je een Galaxy-smartphone en game je daarmee regelmatig? Zet dit apparaatje van Samsung dan maar alvast op je kerst-wishlist. Want geef toe: games besturen via een aanraakscherm is vaak allesbehalve relaxed.

De GamePad sluit je gemakkelijk aan op je Galaxy-device (via Bluetooth of nfc), waarmee je het verandert in een mobiel gaming-station. Installeer ook meteen even de Samsung Mobile Console-app. Deze schotelt je 35 games voor die met de GamePad overweg kunnen (moet je vervolgens nog wel even aanschaffen). Onder andere Virtua Tennis, Need for Speed Most Wanted, Asphalt8, Airborne en Modern Combat 4: Zero Hour. Ben niet bang dat het ding je smartphone leegtrekt: een ingebouwde accu verzorgt de voeding.

Let wel op: de GamePad werkt alleen met Galaxy-devices met een beeldscherm van minstens 4 en maximaal 6.3 inch en Android 4.1 of nieuwer. Het doet het dus niet op de Samsung Galaxy S3/S4 Mini of op je Galaxy-tablets, maar wel op bijvoorbeeld je Galaxy S2, S3 en S4. Ook kun je de GamePad rechtstreeks aansluiten op je tv, via een hdmi-kabel of Samsung Link Screen Mirroring.

Schrik niet van de prijs: met z'n 99 euro is-ie niet echt goedkoop.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws