5 feesten die je dit jaar niet had mogen missen

Rick Francissen | 30 december 2013
headlines


Net als het aanbod aan festivals in 2013 waren er ook meer dan genoeg grote indoor feesten. Vooral in het tweede deel van 2013 hebben we veel grote (en kleine) feesten bezocht. Net zoals met festivals hebben wij een vijftal feesten op rij gezet die wij nog lang niet zijn vergeten. Hier onze favorieten, op chronologische volgorde:

I Am Hardwell

Eind april was hét openingsconcert van de wereldtournee van Hardwell in de Heineken Music Hall. Met een set van ruim drie uur nam de huidige nummer-1 dj van de wereld alle tijd om nou eens goed te laten horen hoe breed zijn muzieksmaak zoal is. Het publiek ging helemaal uit zijn dak, de lichtshow was mooi, er werden veel nieuwe nummers gedraaid en een strakke organisatie zorgden ervoor dat we dit feest niet snel zullen vergeten.

Amsterdam Music Festival

Het hele Amsterdam Dance Event was, net zoals elk jaar, één groot hoogtepunt. In totaal waren er 450 feesten te bezoeken over 80 clubs verdeeld over heel Amsterdam. Met in totaal 2156 verschillende artiesten was er voor iedereen wel wat wils. Het Amsterdam Music Festival spande wat ons betreft wel de kroon. ID&T en Alda events bundelde de krachten om het grootste feest van het ADE te organiseren in de RAI in Amsterdam. Met onder andere de uitslag van de Dj Top 100 2013 en optredens van Hardwell, Armin van Buuren, W&W en Fedde le Grand was dit zonder twijfel één van de beste feesten van 2013.

I Love Techno

Hoewel de naam van dit enorme Belgische evenement een beetje misplaatst is, was dit een van de beste feesten van het jaar. De organisatie had alles tot in de puntjes uitgewerkt. Zo was er een main hall waar je kon eten, drinken en rusten, en werd er door middel van dranghekken gezorgd dat de zalen niet overvol werden. De Flanders Expo waren verdeeld in vijf verschillende zalen met elk een eigen muziekstijl. Zo kon je kiezen voor de harde techno met onder andere Chris Liebing, maar had je ook de mogelijkheid om wat rustiger aan te doen in de zaal met Fritz Kalkbrenner. Voor de mensen die niet echt van techno hielden was er ook een electro zaal waar onder andere Martin Garrix en Knife Party optraden. Zowel op muzikaal als op organisatorisch gebied een echte topper dus.

ilovetehcno

Armin Only

Ook Armin van Buuren startte dit jaar een eigen wereldtour in ons land. Dit deed hij door maar liefst twee keer de Ziggo Dome uit te verkopen. De show die hij tijdens zijn concert gaf was van een enorm hoog niveau. Zowel visueel als muzikaal waren deze twee feesten hoogstaand, want Armin trad samen met vele acrobaten, dansers, zangers, zangeressen en muzikanten op. Ook de lichtshow in de Ziggo Dome was oogstrelend. Tot slot draaide Armin op beide avonden aan het eind vanuit midden in de zaal trance-classics op vinyl. Erg origineel en iets waarmee hij ongetwijfeld enorm veel fans blij mee heeft gemaakt.

armin

Qlimax

Als je het over de hardere stijlen van dance hebt dan denk je aan Qlimax. Om dit jaarlijkse enorme evenement bij te kunnen wonen moet je ruim van tevoren klaar zitten achter je computer om kaarten in de voorverkoop aan te schaffen. Er waren dit jaar dan ook weer mensen van over heel de wereld naar het Gelredome afgereisd om te genieten van Qlimax. Buiten de geweldige sets van namen als Coone, Gunz for Hire en Noisecontrollers, die hun laatste Qlimax set draaide, was ook de lichtshow verbazingwekkend mooi. Met dit feest wordt weer duidelijk waarom de hardere stijlen van de dance ongekend populair zijn. Een absoluut hoogtepunt dus.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws