2013: Het jaar van Hardwell

Peter Güldenpfennig | 3 januari 2014
headlines


Dat 2013 een belangrijk jaar was voor Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, mag gerust een understatement heten. Fantastische sets op de grootste festivals ter wereld, een eigen concerttour die overal uitverkocht is, een eigen documentaire en als klap op de vuurpijl verkozen worden tot nummer-1 dj ter wereld. 2013 was hét jaar van Hardwell en dat verdient een uitgebreide terugblik!

De start van Hardwell's triomftocht in 2013 is terug te leiden naar zijn set tijdens de Miami Music Week op het Ultra Music Festival. Hier, op 16 maart 2013 tussen 19.00 en 20.00 uur, draaide Hardwell een set die door praktisch iedereen onthaald werd als de beste set van het festival. Overdreven? Niet als je bedenkt dat zijn Twitter-account tijdelijk uitgeschakeld werd omdat deze twintig procent van de bandbreedte van Twitter gebruikte. Dat is niet minder dan sensationeel te noemen.

De set die hij draaide was fris en levendig, van opener 'Spaceman' (met een epische orkestrale start), diverse nieuwe Revealed releases, waaronder 'Never Say Goodbye' zijn samenwerking met Dyro en Bright Lights en een verrassingsoptreden van Lil' Jon.

Zijn set was divers, Hardwell mixte diverse stijlen naadloos aan elkaar en het publiek ging compleet uit hun dak. Niet gek dus dat begin 2013 de naam Hardwell al viel als kanshebber om de nummer-1 dj ter wereld te worden.

Hardwell wint IDMA Awards

Nederlanders deden het in 2013 goed tijdens de IDMA Awards. Hoewel Armin van Buuren maar liefst vijf awards mocht verzilveren, was ook Hardwell winnaar van meerdere awards.

In 2012 won hij al de ‘Best Breakthrough DJ’-award, in 2013 was hij voor vijf awards genomineerd. Hiervan mocht hij er twee verzilveren: de awards ‘Best European DJ’ en ‘Best Remixer’ gingen naar Hardwell.

Uitverkochte zalen voor I Am Hardwell

Op 25 april startte Robbert zijn solo-tour I Am Hardwell in Amsterdam. De wereldtournee verkoopt vanaf de eerste show in de Heineken Music Hall overal uit en mag dan ook nu al een groot succes heten, ondanks dat de tour nog steeds loopt.

Clublife Magazine sprak vlak voor de kick-off van I Am Hardwell met de dj, dit interview kun je hier lezen. Benieuwd hoe de eerste show was? Dat lees je in ons uitgebreide party report over geschreven. Als bonus nog een leuk item over fashion diezelfde avond!

Hardwell knalt op Tomorrowland 2013

Op een van de meest geliefde edm-festivals ter wereld, Tomorrowland, kon Hardwell natuurlijk niet ontbreken. Net als op Ultra Music Festival wist hij ook hier het publiek volledig voor zich te winnen met een geweldige set.

Hardwell_Tomorrowland

We eindigen ons verslag van zijn set dan ook met de woorden: 'Doorweekt, uitgeput, maar voldaan weten we het eigenlijk direct na afloop  al: dit wordt vandaag niet meer overtroffen. En dat is ook de conclusie waar we aan het einde van de avond bij blijven: Hardwell was wat ons betreft absolute hoogtepunt van de eerste dag Tomorrowland 2013.'

Daar is dan ook niets van gelogen, want nu nog denken we met plezier terug aan de set die hij weggaf in het Belgische Boom. Lees hier het hele verslag en bekijk hier een filmpje van de sit-down tijdens zijn set.

Coverinterview Clublife Magazine 3.2013

Clublife3_coverVoordat het bekend werd dat Hardwell de nummer-1 dj ter wereld zou worden, hadden wij al een vermoeden dat dit wel eens zou kunnen gebeuren. In Clublife Magazine 3.2013 liepen we voor op het grote nieuws. Voor deze editie gingen we thuis bij Robbert langs voor een uitgebreid coverinterview.

We praatten uitgebreid met Hardwell én zijn ouders over wat er allemaal de afgelopen jaren is gebeurd en wat voor impact het succes van Hardwell heeft op het leven van Robbert en zijn ouders.

Het complete interview kun nu ook op onze website lezen!

I Am Hardwell: The Documentary

I_Am_Hardwell_Documentary_PosterTweeënhalf jaar lang is Hardwell gevolgd door Robin Piree, een Nederlandse fotograaf en filmmaker. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de sfeervolle aftermovies van Hardwell. In de tijd dat de fotograaf Hardwell volgde heeft hij behoorlijk wat materiaal verzameld en heeft hij Hardwell zien groeien als artiest.

Al dat materiaal resulteerde uiteindelijk in de documentaire I Am Hardwell, die in première ging tijdens het Amsterdam Dance Event.

Uiteraard waren we daarbij aanwezig en hebben we er een recensie over geschreven, die lees je hier.


De nummer-1 dj ter wereld: Hardwell

De Nederlandse dj Hardwell mag zich officiëel de beste dj van de wereld noemen! Op 19 oktober werd bekendgemaakt dat hij op één staat in de DJ Mag top 100 dj's, waarmee hij vele dj's van wereldformaat achter zich laat.

Hardwell_nummer_1

De DJ Mag top 100 dj's wordt elk jaar bekendgemaakt door het internationale DJ Mag. De lijst begint een steeds grotere rol te spelen in de dancescene. Vorig jaar stond Armin van Buuren nog op nummer één, maar dit jaar mag de 25-jarige Hardwell de titel dragen. In 2012 wist hij de zesde positie in de DJ Mag dj top 100 te halen, het jaar ervoor kwam hij nieuw binnen op nummer 24.

Grappig is de gelijkenis met Tiesto: ook zijn stadsgenoot kwam twee jaar voor zijn nummer-1-positie, in 2000, binnen op 24, stond het jaar daarop op 6, om uiteindelijk in 2002 op nummer 1 te eindigen.

De tracks van Hardwell in 2013

Uiteraard bracht Hardwell in 2013 een flink aantal nieuwe tracks en remixes uit. Hier vind je het complete overzicht van zijn producties:


Hardwell Yearmix 2013

Een succesvol jaar sluit je natuurlijk af in stijl. Dj's doen dat met een jaarmix. Hardwell levert een jaarmix die knalt als een gek van begin tot het eind.

Naast bekende Hardwell tracks als 'Never Say Goodbye' en tracks waar je simpelweg niet omheen kan als 'Harlem Shake' is de mix ook voorzien van diverse geweldige mash-ups. Wat te denken van Alesso feat. Matthew Koma vs. Showtek & Justin Prime vs. Martin Garrix vs. Knife Party met de tracks 'Years' vs. 'Cannonball' vs. 'Animals' vs. 'LRAD'? We kunnen alleen maar zeggen dat Hardwell met deze mix laat zien dat die eerste plek als dj meer dan verdient is!

Partypics

2013: Het jaar van Hardwell 03-01-2014 Powered by
Bekijk meer party pictures

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws