Daft Punk scoort tijdens de Grammy Awards 2014

Peter Güldenpfennig | 27 januari 2014
headlines


Het hing eigenlijk al in de lucht aangezien 'Get Lucky' vorig jaar niet van de radio was af te slaan. Daarbij was het het bijbehorende album van Daft Punk, Random Access Memories, dé plaat waar iedereen vorig jaar naar uitkeek. Zo bekeken is het niet gek dat het Franse duo flink in de prijzen is gevallen tijdens de Grammy Awards 2014.

Vijf Grammy's

Ze mochten in totaal vijf Grammy's mee naar huis nemen, waaronder die van Album of the Year voor Random Access Memories en Record of the Year voor 'Get Lucky'. Verder won Daft Punk ook nog een Grammy voor Best Duo/Group Performance, weer voor 'Get Lucky' en de Grammy Best Dance/Electronica Album voor Random Access Memories. Met die laatste lieten ze onder andere Disclosure en Calvin Harris achter zich. Ook de Grammy voor Best Engineered Album mochten ze mee naar huis nemen.

Zedd

Met Daft Punk kunnen we stellen dat dance eigenlijk de grote winnaar is bij de Grammy's. Overigens zijn zij niet de enige dance-act die de felbegeerde prijs mee naar huis mochten nemen. De Duitse producer Zedd won de Grammy Best Dance Recording voor 'Clarity'. Onder andere Armin van Buuren's 'This Is What It Feels Like' was hiervoor genomineerd. Benieuwd naar de gehele lijst? Die vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws