People of Tomorrowland: laat van je horen!

Peter Güldenpfennig | 4 februari 2014
headlines


Het is tien jaar geleden dat de eerste editie van Tomorrowland plaatsvond in recreatiegebied De Schorre in Boom, België. Het begon als een eendagsfestival, groeide in 2007 naar twee dagen, stak in 2013 de oceaan over onder de noemer TomorrowWorld en zal dit jaar maar liefst twee weekenden vullen.

Kortom, Tomorrowland kijkt naar de toekomst en blijft daarbij groeien. Dat neemt niet weg dat terugkijken ook niet verkeerd is, en de tiende verjaardag is daar de uitgelezen kans voor. Echter, Tomorrowland zou Tomorrowland niet zijn als ze er niet iets heel speciaals van zouden maken. Hiervoor zijn er twee projecten in het leven geroepen waarbij je als bezoeker wordt uitgenodigd permanent deel uit te maken van de viering van het festival.

One World Project

Onder de noemer One World Project bouwt Tomorrowland in samenwerking met kunstenaar Arne Quinze een enorme brug op het festivalterrein waarop houten planken worden bevestigd. Op deze planken staan berichten van artiesten en bezoekers. Volgens de organisatie symboliseert de brug 'de saamhorigheid van alle nationaliteiten die een keer per jaar samenkomen op Tomorrowland'.

Iedereen, dus ook jij, kan een plank aanschaffen en hierop een bericht of een eigen ontwerp achterlaten. Hiervoor betaal je of tien, of veertig euro, afhankelijk van de grootte van de plank. Voor iedere verkochte plank gaat er één euro naar Human Rights Watch.

200 people of Tomorrow

Naast de brug is er ook een documentaire in de maak die de titel 200 people of Tomorrow draagt. Het is een documentaire die via crowdfunding gefinancierd wordt en handelt over de bezoekers van het festival. Hiervoor is de organisatie op zoek naar mensen die iets te melden hebben over Tomorrowland. Zin om mee te doen? Dan kun je je hier aanmelden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws