Olie boren op Ibiza? Niet als het aan dj's ligt

Peter Güldenpfennig | 7 februari 2014
headlines


Zon, zee en nachtenlang feesten, dat is wat Ibiza aantrekkelijk maakt. Het Schotse bedrijf Cairn Energy draagt nog een vierde punt aan: olie. Want het bedrijf wil graag voor de kust van het Spaanse eiland boren naar olie. Maar daar zijn de lokale bewoners, én de dj's die het nachtleven daar zo leuk maken, niet bepaald blij mee.

Aantasting van Ibiza

Bewoners van Ibiza zijn bang voor de gevolgen die boringen kunnen hebben op de lokale ecologie. Denk hierbij aan het geluid van de boringen die het leven in de zee bedreigt en het aantasten van het imago van Ibiza als een stukje paradijs, door vervuiling van het water. Niet gek, aangezien rond de 90 procent van inkomsten op Ibiza komen uit toerisme. Het Ibiza Preservation Fund is nu een coalitie gestart waarbij verschillende organisaties en individuen zich bij elkaar aansluiten om het boren tegen te gaan.

 

Dj's sluiten zich aan

Ook dj's hebben zich bij de actie gevoegd. Onder meer Fatboy Slim, Carl Cox, Pete Tong, Sasha en Richie Hawtin zijn tegen de boringen. Ben je het eens met deze EDM-grootheden? Dan kun je hier lezen op welke manieren jij kunt helpen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws