Dancefair 2014 – EDM Heroes: Alvaro, Dyro, Jordy Dazz, Sidney Samson

Jonas van der Meiren | 15 februari 2014
headlines


Special guest: Hardwell
Moderator: Mental Theo

Vandaag konden we op de Dancefair een aantal EDM-helden uit de scene aanschouwen die door Theo Nabuurs alias Menthal Theo aan de tand werden gevoeld over een aantal boeiende zaken. De Workflow-area was binnen enkele minuten tot aan de nok toe gevuld met geïnteresseerde mogelijk opkomende talentjes. Als leuke verrassing sloot mister Hardwell de eerste minuten ook nog even aan.

Hardwell

Robbert vertelt ons kort over zijn beginperiode als artiest. Hij draaide in die periode heel breed, vrijwel alle genres kwamen in zijn set wel voorbij en hij draaide in veel verschillende clubs. In samenwerking met DJ Chuckie kwamen al snel de uptempo bubbling beats voorbij. Door de jaren heen heeft hij zijn eigen smaak ontwikkeld en kwam in 2006 de echte switch richting EDM. Zijn tip richting startende producers is: spammen, spammen, spammen! Zorg dat je producties in de zichtbaarheid komen. Maak hiervoor gebruik van Soundcloud en Youtube. Geef de hoop in ieder geval niet op! Hardwell heeft Dyro namelijk ook ‘gewoon’ ontdekt via Soundcloud.

Op de vraag uit de zaal 'wat zoek je bij jonge talenten' is het antwoord: 'hele vette producties en een geheel eigen sound'.

Helpt Robbert ook talenten verder die nog niet alle skills bezitten maar wel potentie hebben? Jazeker! Hij is vaak zelf verantwoordelijk voor de mastering van zijn protegés en tekent tevens de ideeën van jonge talenten als het geloof er is.

Als afsluiting wordt er gesproken over het fantastische team wat Robbert om zich heen heeft. Hierdoor is het voor hem mogelijk om de veelzijdigheid in al zijn werkzaamheden te behouden.

Tijdens de afrondende woorden welke met Hardwell worden gewisseld stormt Sidney Samson erg mooi op tijd binnen en neemt vervolgens de plaats van Robbert in. Sidney vertelt dat hij op zijn veertiende al is begonnen met draaien. Hij is een grote hip-hopliefhebber die absoluut geen klik had met de toen populaire hardcore-hype. Hierdoor was de keuze qua genre snel gemaakt. Enige tijd later kwam er een nieuw soort house waar hij zich wel in kon vinden en is hier in de jaren erna in meegegroeid. Samen met Tony Cha Cha is hij begonnen met het produceren van house.

Als er gesproken wordt over relaties verteld Sidney dat er in het verleden veel relaties bij hem verloren zijn gegaan. Er is vaak een groot onbegrip en een mate van jaloersheid van de wederhelft. Het hebben van een vriendin uit de scene scheelt in ieder geval al voor een groot deel. Op de vraag “wie is je grootste held’? is zijn antwoord: Carl Cox en Timbaland.

EDM Heroes

DYRO

Het woord is aan Dyro. Initieel begonnen als producer met absoluut geen interesse om daarnaast ook nog als DJ aan de bak te gaan. Na enige tijd en inmiddels bereikte tevredenheid over zijn producties is hij het een en ander gaan rondsturen en online gaan plaatsen. Met heel veel geluk is hij bij Hardwell terechtgekomen, waar Robbert in het begin zelf al over vertelde. Vervolgens is hij vrij snel in contact gekomen met het management en platenlabel van mister Hardwell en was zijn eerste optreden tijdens de Miami Music Conference een feit. Wat nou opbouwen van een kleine boeking naar al groter? Gewoon meteen the real deal!

Heeft Dyro geen inspiratie voor het produceren van een plaat? Dan maakt hij gewoon 10 opzetjes op 1 avond en gooit hier een nieuw project overheen op het moment dat hij wel weer inspiratie heeft. “Dit werkt gewoon”!

Op de vraag wie zijn grote held is, is het antwoord voor hem lastig te vinden. Uiteindelijk noemt hij Tiësto en Hardwell als zijn voorbeelden, maar zegt er wel bij; 'het zijn ook maar mensen’.

Alvaro

Begonnen als cameraman met een verslaving aan discospullen. Tijdens het filmen op feesten deed hij zijn inspiratie al op bij onder andere Afrojack. Op een bepaald punt is Alvaro met al zijn opgedane ervaring en inspiratie begonnen met produceren en is de weg omhoog gevolgd.

Alvaro geeft zijn mening over ghost productions. Veel grote artiesten laten wegens tijdsgebrek hun platen produceren door een ghostproducer om op deze manier toch tracks te kunnen blijven releasen. Alvaro is hier best een voorstander van aangezien het de mogelijkheid geeft om eens een keer wat anders te doen. Onlangs heeft hij zelf nog een co-ghost production gedaan samen met de Partysquad. Volgens hem is het een leerzaam proces.

Jordy Dazz

Jordy Dazz welke eerder onder de naam Jordylicious werkte kreeg op zijn tiende al zijn eerste mixer. Theo’s reactie hierop was, 'een staafmixer?' Uiteraard wordt hier hard om gelachen in de zaal. Enfin, Jordy Dazz vervolgt zijn verhaal. Hij vertelt over de eerste jaren van zijn carrière als dj waarin hij begon met draaien in Tilburg bij onder andere ‘De drie gezusters’. Hij kwam veel over de vloer bij Freaky Records waar hij een netwerk begon op te bouwen. Veel van deze opgedane contacten doet hij momenteel ook nog zaken mee. Zijn echte omslagpunt is geweest na zijn naamsverandering. Vanaf toen ging het pas echt de goede kant op!

Volgens Jordy moet alles kloppen aan een plaat. Ideeën slaat hij op in zijn telefoon die hij later terugluistert en verder uitwerkt in de studio. 'Tijdens een creatief proces kan het alle kanten opgaan', vertelt Dazz.

Qua tijd loopt het aardig uit en moderator Theo krijgt het seintje snel af te ronden, waarna de menigte tevens wordt verzocht de ruimte te verlaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws