Dancefair 2014 - Meet the visitors: Max Doomernik (Neymax)

Jonas van der Meiren | 16 februari 2014
headlines


Bezoeker: Max Doomernik
Dj naam: Neymax
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Den Bosch

Wat doe je op Dancefair?

Ik ben hier samen met mijn huisgenoot. Zij studeert event management en ik fiscale economie. Daarnaast ben ik een dj. Wij bezoeken dus heel wat workshops, zowel over muziek als over management.

Hoe is je dj-alter-ego ontstaan?

Mijn dj-naam is afgeleid van de naam van een Braziliaanse voetballer Neymar. Tijdens de gymlessen deed ik altijd gek en stoer, waardoor ik een nickname Neymax kreeg. Toen ik aan mijn muzikale carriere begon, heb ik besloten om deze nickname als mijn artiestennaam te gaan gebruiken.

Hoe lang ben je bezig met je muzikale carrière?

Als dj ben ik ongeveer vanaf 2009 bezig. Vanaf 2011 ben ik ook bezig met eigen tracks, maar ik heb me eigenlijk pas in 2012 -2013 echt daarin verdiept.

Hoe omschrijf je je muzikale stijl?

Toen ik ben begonnen, was ik helemaal fan van progressive, alleen toen merkte ik dat progressive tracks eigenlijk te veel op elkaar lijken. Ik wou toch graag iets anders doen, en nu ben ik vooral bezig met deep-house. Dit is een hele andere richting waar je je als muzikant en producer voor mijn gevoel een stuk verder kunt ontwikkelen.

Wat voor software gebruik je?

Ik ben begonnen met FL studios, maar inmiddels ben ik overgestapt naar Ableton Live.

Ga je nog een demo-drop doen vandaag?

Nee, zo ver ben ik nog niet. Ik wil mijn werk eerst perfectioneren. Sowieso gaat het in mijn muzikale richting eerder zo dat je je track gratis aan mensen weggeeft die het hopelijk gaan supporten. Als het goed ontvangen wordt, wordt je gevraagd voor gigs en optredens en daar verdien je uiteindelijk mee. Maar als ik later toch zo ver ben, zou ik heel vet vinden om een plaat op Defected te releasen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws