Heroic Recordings: eigenzinnig jong label

Peter Güldenpfennig | 14 maart 2014
headlines


Een nog jong maar opvallend Nederlands label is Heroic Recordings. Dat heeft alles te maken met de genres die zij aanbieden. Of eigenlijk de weinige genres die ze niet aanbieden. Ga maar na, op hun website lees je dat ze chill, disco, dubstep, electro, electro swing, electronica, funk, future bass, glitch hop en progressive uitbrengen. Een flinke lijst, het label heeft voor iedereen wel iets in huis.

Geen hokjes

Heroic volgt een eigen pad waarbij creativiteit en spontaniteit voorop staat, en denkt niet in hokjes. Check ook de allereerste videoclip van het label, 'The Sweetest Thing' van Krayons. Het nummer is lekker laidback en wars van hypes in moderne dancetracks. Dat maakt het nummer trouwens niet minder goed.

Distributie

Op distributievlak volgt het label haar eigen weg. Dit betekent dat Heroic niet per se releases beschikbaar stelt via de populaire downloadportals, maar juist gericht hun publiek serveren. Ze gebruiken daarvoor specifieke blogs en Youtube-kanalen. Via deze kanalen kun je kennismaken met de laatste Heroic-releases. Ook draagt het label zelf haar steentje bij door ook een blog bij te houden, like-minded artiesten te interviewen en deze interviews op haar blog te plaatsen.

Door dit distributiemodel ontstaat een groot, hecht netwerk van artiesten en liefhebbers, niet gehinderd door fysieke grenzen. Deze methode maakt het label toegankelijk en vindbaar voor iedereen geïnteresseerd in hun muziek.

#TheRing

Heroic heeft nog iets in de steigers staan, ze gaan hun releases op een unieke manier aanbieden. Het heet #TheRing, een dienst waarop je je moet abonneren. Op het moment geeft het label al veel gratis muziek weg aan subscribers via blogs, en via #TheRing kunnen subscribers upgraden tot 'premium members'. Hiermee krijg je toegang tot hogere kwaliteit audiotracks en allerlei extra content, voor enkele euro's per maand.

Zo voorkomt het label 'vervuiling', terwijl de prijs te laag is om het te laten voor mensen die echt geïnteresseerd zijn. Bovendien kan het netwerk zo ook voortbestaan, zoiets onderhouden kost immers geld.

Dit model is in eerste instantie bedoeld voor de releases van Heroic zelf, maar ze kijken verder dan dat. Als dit model van de grond komt (de lancering wordt nog dit jaar verwacht) is het mogelijk dat andere geïnteresseerde partijen het ook gaan gebruiken.

2014 en verder

Het label staat allesbehalve stil. Komend jaar kunnen we weer een hoop releases van Heroic verwachten. Onlangs is de twaalfde release van het label in samenwerking met Red Bull uitgekomen, de Yes Sensei ep van het Haagse Rät N FrikK, inclusief een remix van Addergebroed. Wat Heroic nog meer voor ons op stapel heeft staan dit jaar is nog een verrassing. Dat komt vast goed met zulke creatieve geesten aan het roer!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws