Partyoverzicht 21 en 22 maart

Nikki Veerbeek | 20 maart 2014
headlines


Morgen mag het beeldscherm weer uit en je partyoutfit aan, want de twee favoriete dagen van werkend Nederland staan voor de deur. Zin in een feestje, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten op een rij waar onze razende reporters dit weekend naar toe gaan en daarmee kunnen we je (hopelijk) een handje helpen.

disclosureDisclosure

De Britse houseact Disclosure staat vrijdag in het Klokgebouw Eindhoven. Een naam die je sowieso moet onthouden, want het tweetal kon al twee uitverkochte Melkweg-shows op hun CV zetten, hadden een headline-plaats op PITCH en gaven vorig jaar op Lowlands een knaloptreden weg. Het album van de broers dat vorig jaar uitkwam, Settle, was ook een doorslaand succes. Zo stond het in de eerste week al op nummer één in de Britse Charts. Het voorprogramma wordt verzorgd door Redlight, die ook zijn roots in het Verenigd Koninkrijk heeft.  Hij scoorde een hit met ´Get Out My Head´ en draait voornamelijk house, hass, garage en dubstep.

265057_regular_340922HouseRules

HouseRules is de gloednieuwe clubavond van Escape in Amsterdam.  Volgens de club op het Rembrandtplein zelf is dit wekelijkse feestje een tegengeluid tegen de ´bombastische EDM sound´. Elke vrijdagavond na elven gaan zowel Nederlandse als internationale dj´s terug naar de roots van house door vooral pure sounds en beste Chicago-platen te laten klinken. Morgen zullen dat Mike van Loon, Troj, Veron, Mc Vika Kova en Vj Joury zijn. Klinkt dit als muziek in de oren? Voor 16 euro ben je van de partij.

 

 

valrave

Op de Valrave

Als jouw hart van techno sneller gaat kloppen én je alle afleveringen van Game of Thrones hebt versleten, mag je dit feestje in de Westerunie eigenlijk niet missen. Op de Valrave is het geesteskindje van de gelijknamige organisatie uit de hoofdstad, die zich onderscheidt door aan elke editie een ander thema te verbinden. Niet alleen de zaal had zaterdag zo uit het decor van de razend populaire fantasyserie kunnen komen, ook de bezoekers mogen zich opdoffen als een personage. Last but not least is de line-up ook nog eens heel lekker, met een speciale vermelding voor het excentrieke duo Pleasurekraft, dat een extra lange set voor hun rekening neemt.

 

Oliver HeldensBrothers Festival Dome Presents: Oliver Heldens

Hij is achttien jaar oud, stond in het voorprogramma van niemand minder dan Avicii en zijn naam duikt sindsdien overal op. We hebben het natuurlijk over Oliver Heldens. Ben jij ook al gecharmeerd van de draaikunsten van de piepjonge Rotterdamse producer? Neem dan zaterdag een retourtje Bunnik, waar je in Brothers live kunt horen of het terecht is dat iedereen zo wild van hem is. Aan Brother Festival Dome present: Oliver Heldens hangt een prijskaartje van 14 euro en voor dat zachte prijsje laten ook Revine, Eric Witlox en Zawdi MC zien wat ze in huis hebben.

 

ReaktorReaktor Surge

Er is zaterdag in Amsterdam nog meer leuks voor technoliefhebbers: Reaktor Surge in de Loods H7. Organisator Reaktor Events belooft dat je wordt meegenomen op een rauwe en intense technoreis in de oude loods, een locatie die door de industriële setting net dat beetje extra´s geeft. De line-up bestaat uit Cassarain (Duitsland), Developer (Verenigde Staten), Tadeoe (Spanje), Sinfol en Jeroen Search. Een behoorlijk internationaal tintje dus.

 

hardcore xlHardcore XL

Vind jij techno en house véél te zacht en ga je liever uit je plaat op een snoeihard feestje? Geen zorgen, Hardcore XL strijkt neer in de Brabantse gelederen. Om precies te zijn, in het Beursgebouw in Eindhoven. Onder andere Trypsin, G Town Madness, The Viper, Endymion, Amnesys vs Anime en Neophyte sieren de line-up van de derde editie van deze hardcoreparty. Naar eigen zeggen is het geluid dit keer beter én is meer licht in de zaal.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws