Was 2014 het laatste jaar voor Ultra Music Festival?

Peter Güldenpfennig | 1 april 2014
headlines


Ultra Festival 2014 is ten einde. Hoewel het festival vooral een serie van hoogtepunten kende (ondanks het uitvallen van Avicii), werpen allerlei incidenten een schaduw over de feestvreugde.

Beveiligingsagente overlopen

Zo werd de 28-jarige beveiligingsagente Erica Mack vrijdagavond overlopen door een groep mensen die het festivalterrein wilden betreden door een hek om te duwen. Ondanks dat zij probeerde om de festivalgangers vredig te laten vertrekken liet de groep zich niet wegsturen. In plaats daarvan duwden ze het hek omver dat bovenop de agente terechtkwam. Vervolgens stormde de groep naar binnen en overliepen daarmee de agente. Hierna is ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar ze behandeld werd voor interne bloedingen en een gebroken been.

21-jarige bezoeker overleden

Ook wist de Miami New Times te melden dat zaterdagnacht de 21-jarige Adonic Escoto is overleden tijdens zijn bezoek aan Ultra. Tijdens het festival voelde hij zich niet lekker en werd door vrienden, die dachten dat het door de drank kwam, naar de auto gebracht. Toen zijn vrienden later die nacht terugkeerden naar de auto was de jongen overleden.

Ook vorig jaar waren er al incidenten op het festival. Zo raakte een 23-jarige bezoeker in een coma na het drinken van water waarin mogelijk antivries zat en overleed een 20-jarige jongen door een overdosis drugs.

Geen vergunning voor Ultra meer?

Inmiddels heeft de burgemeester van Miami zich uitgesproken over het festival. Hij is van mening dat Ultra niet meer moet plaatsvinden en hij bereidt dan ook een resolutie voor die ervoor moet zorgen dat Ultra geen vergunning meer krijgt.

De vraag is nu, zal Ultra Music festival volgend jaar nog wel doorgang vinden? Als het aan het festival zelf ligt wel. Zij hebben al Ultra Music Festival 2015 aangekondigd voor 27, 28 en 29 maart. Deze data stonden overigens al vast voordat het festival begon. De incidenten dit weekend zouden weleens beslissend kunnen zijn voor het festival. We wachten rustig af.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws