Avicii werkt mee aan anthem WK Brazilië

Peter Güldenpfennig | 3 april 2014
headlines


Dat Avicii ook buiten de gebaande paden van de dance kijkt heeft hij op zijn album True wel bewezen. Het is dan ook niet gek dat hij is gevraagd om samen te werken met Carlos Santana, Wyclef Jean en Alexandre Pires aan het anthem voor het WK voetbal in Brazilië deze zomer.

De track heet 'Dar Um Jeito' en dat betekent iets als 'we vinden een weg'. Het is geschreven door Ash Pournouri, Carl Falk, Rami Yacoub en Wyclef Jean. Avicii, Santana en Pires zijn daarna gevraagd om een eigen inbreng toe te voegen aan het nummer.

'Met dit nummer willen we een signaal vol optimisme en mogelijkheden binnen de muziek afgeven', aldus Pournouri. Avicii voegt daaraan toe: 'Het is enorme eer aan het anthem voor de afsluitende ceremonie te mogen bijdragen. Voor mij was dit het grootste evenement toen ik opgroeide. Mijn sound gecombineerd met samba werkt erg goed voor de positieve toon van het nummer.'

Avicii brengt eind april het nummer uit. Tijdens de afsluitende ceremonie op 13 juli spelen de artiesten het nummer live.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws