Bescherm jezelf en je partner: 5 condoomtips

Peter Güldenpfennig | 3 april 2014
headlines


Met het ambassadeurschap van Hardwell voor Dance4life maakt de dj duidelijk dat hij voor een wereld zonder aids is. Dat is een zware klus, want je kunt je tegenwoordig niet omdraaien of je loopt al een SOA op, waaronder hiv, de aidsveroorzaker. Het is dus zaak om jezelf en je bedmaatje te beschermen. Want seks is leuk, maar moet ook leuk blijven. Wij steunen Hardwell en Dance4life dan ook volledig in het geven van wereldwijde voorlichting over aids en hiv. Zelf kun je ook al een hoop doen om te voorkomen dat je hiv of een andere soa oploopt. We geven je 5 tips om veilig te vrijen met een condoom!

BYOC - Bring Your Own Condom

Er is geen reden om geen condoom op zak te hebben. Condooms zijn goedkoop en gemakkelijk mee te nemen. Zorg er dus voor dat je er altijd één bij je hebt zodat je je kunt beschermen als je met iemand in bed belandt. Dit geldt ook voor dames, want zoals we al zeiden: het gaat om jou en je partners!

Maak condoomgebruik deel van de seks

Condooms kunnen een storende factor zijn wanneer je net lekker bezig bent. Stuntelen wanneer je deze om je penis wilt schuiven, hakkelend tussen de actie door beginnen over condooms, noem maar. Nergens voor nodig, maak er een spel van door samen op een leuke manier (en humoristische manier, want humor tijdens de seks maakt alles leuker en lekkerder!) het condoom om te doen.

Praat over veilige seks met vrienden

Praten over zaken lost heel veel op. Dat geldt ook voor safe sex. Want naast dat jezelf aan iedereen kenbaar maakt dat je voor safe sex bent, leer je ook van anderen wanneer je hierover praat. En laten we eerlijk zijn: niets is leuker dan praten over seks toch? Behalve de seks zelf natuurlijk!

Gebruik zonodig glijmiddel

Aangezien condooms van rubber zijn, zijn deze gevoelig voor wrijving. Daarom zijn deze altijd voorzien van een dosis glijmiddel. Toch kan het net te weinig zijn en dan kan de boel schuren. Dan kan het condoom gaan scheuren en dat is wel het laatste wat je wilt. Gebruik glijmiddel om dit te voorkomen. Zorg ervoor dat je een glijmiddel koopt op waterbasis, want glijmiddelen op siliconenbasis kunnen het condoom beschadigen.

Voel geen schaamte omdat je voor safe sex bent

Er wordt je van alles aangepraat over condooms: je zou minder genieten van de seks, het is onprettig om een condoom om te hebben, condooms helpen toch niet, en noem maar op. Dat levert je misschien twijfel op, enkel en alleen omdat je voor safe sex staat. Natuurlijk lijkt het 'stoer' om vooral toch geen condoom te gebruiken, maar zodra je bij de GGD zit met een druiper, Chlamydia of nog iets ernstigers, zijn de meesten niet zo stoer meer. Schaam je niet voor het feit dat je niet op een SOA zit te wachten, maar draag trots uit dat je voor safe sex bent. Het is immers iets om trots op te zijn. Want sex is lekker en leuk, en dat moet vooral ook zo blijven!

Wil je meer tips over het gebruik van een condoom? Kijk dan op de website van Sense.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws