Ultra Music Festival blijft in Bayfront Park

Peter Güldenpfennig | 25 april 2014
headlines


Na afgelopen editie van Ultra Music Festival was het niet meer zo zeker dat het festival nog wel doorgang zou vinden op de plek waar het nu georganiseerd wordt. Nadat een beveiligingsagente werd overlopen was de burgemeester van Miami duidelijk: hij zou een resolutie voorbereiden die ervoor zou zorgen dat Ultra geen vergunning meer zou krijgen zodat het festival moest uitwijken naar een een andere plek dan de binnenstad van Miami.

Zover is het gelukkig niet gekomen. De stadscommissie van Miami heeft zich 4 tegen 1 uitgesproken voor het festival en de plek waar het nu georganiseerd wordt, Bayfront Park. Tijdens de stemming van een resolutie over de plek van het festival in de binnenstad van Miami was commissielid Marc Sarnoff, die samen met de burgemeester van Miami de resolutie had voorbereid, de enige die tegen Ultra stemde.

Dat de commissie voor het festival stemt is niet zo heel vreemd. De economische belangen voor Miami wegen hierin zwaar. Dit haalt Russell Faibisch, bedenker van het festival, dan ook aan: 'Met Ultra creëren we 1800 banen en dragen 80 miljoen dollar bij aan de lokale economie van Miami. We zijn dan ook optimistisch over de toekomst van het festival en hopen op meer mogelijkheden tot groei voor Miami.' Ultra Music Festival 2015 staat geplanned op 27, 28 en 29 maart 2015.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws