ID&T zorgt voor doorstart Magneet Festival

Peter Güldenpfennig | 28 april 2014
headlines


Het Amsterdamse Magneet Festival maakt een doorstart dankzij de reddende hand van ID&T. Hiervoor is Magneet Festival BV opgericht, waarbij ID&T een stevige vinger in de pap houdt op organisatorisch vlak.

2013 werd door het festival met financiële tekorten afgesloten. De organisatie van het festival, Stichting Magneetbar, beschikte over onvoldoende middelen om alle schuldeisers te betalen. Hen is eind 2013 een saneringsvoorstel gedaan, dat inmiddels door de overgrote meerderheid is geaccepteerd. De stichting trekt zich terug als organisator van aankomende edities.

Het is niet de bedoeling dat er iets verandert aan het festival. Het blijft een evenement waarbij bezoekers via het co-creatie-internetplatform eigen creatieve ideeën kunnen indienen en daarmee zelf een stem hebben in de inhoud van het festival. Ook zal Magneet Festival de komende jaren plaatsvinden op de vertrouwde locatie Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland.

Op het moment is er nog niet bekend hoe de komende editie eruit gaat zien maar hier wordt hard aan gewerkt volgens de officiële website.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws